Schiurile nu sunt cauza accidentului lui Michael Schumacher

Dan Alexandru, 8 ianuarie 2014, Ora 14:16

  • print
  • |
schiurile-nu-sunt-cauza-accidentului-lui-michael-schumacher-37197-1.jpg

Anchetatorii francezi au făcut publice, astăzi, primele concluzii după accidentul lui Michael Schumacher. Experţii spun că fostul pilot se afla pe o pistă semnalizată în momentul în care a avut loc accidentul, însă deocamdată nu ştiu cu ce vitează cobora. Potrivit anchetatorilor, Michael Schumacher s-a împiedicat de o stâncă, s-a dezechilibrat şi a lovit cu fruntea de o bucată de rocă.

Anchetatorii au văzut imaginile cu cele 2 minute înregistrate de camera video atașată pe casca lui Michael Schumacher. Ei au stabilit că pârtia era semnalizată corect și nici schiurile nu au fost de vină pentru acest accident.

El a coborât voluntar între două piste semnalizate, pe o pantă abruptă, nu a făcut manevre care să-i încetinească viteza și avea poziția normală a unui schior.

În anchetă nu există elementul că fostul pilot de Formula 1 ar fi încercat să salveze pe cineva, un copil, așa cum se zvonea până acum.

Ancheta continuă și concluziile finale sunt așteptate peste câteva săptămâni.

„Şi-a pierdut echilibrul, după ce a lovit o stâncă se dezechilibrează şi loveşte cu capul o altă stâncă din apropiere. Stâncile de care s-a lovit se află la aproximativ opt metri de pârtie. Am văzut filmul, anchetatorii îl cunosc bine, este dificil pentru mine să spun în acest moment să spunem ce viteză a avut. În ceea ce priveşte normele franceze de respectare a semnalizărilor şi delimitărilor în cazul pârtiilor, din ancheta noastră a reieşit că acestea au fost respectate", a spus Patrick Quincy, procuror.

„Schiurile nu sunt cauza accidentului", a precizat Stephane Bozon, camandantul jandarmeriei din Savoia.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:04
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou