Simona e de Aur. Halep a urcat pe locul 5 al WTA

Dan Alexandru, 5 martie 2014, Ora 17:44

  • print
  • |
simona-e-de-aur-halep-a-urcat-pe-locul-5-al-wta-38646-1.jpg

Elita tenisului mondial s-a adunat în această săptămână în Statele Unite la Indian Wells, acolo unde se desfăşoară unul dintre cele mai importante turnee ale sezonului. Atât la masculin, cât şi la feminin învingătorii vor fi recompensaţi cu câte un milion de dolari, dar şi cu 1.000 de puncte în ierarhiile mondiale. Întrecerile încep în această seară cu jocuri din turul 1 la feminin.

În turneul masculin, cu excepţia lui David Ferrer (nr. 4 mondial), sunt prezenţi toţi jucătorii importanţi, în frunte cu Nadal, Djokovic, Murray sau Federer. Dacă surprizele vor fi evitate până în sferturi, atunci cele patru dispute ar urma să arate astfel: Nadal - Murray, Wawrinka - Federer, Gasquet - Berdych şi Del Potro - Djokovic.

În turneul feminin absentează numărul unu mondial, Serena Williams, dar interesul vizavi de acest turneu este major pentru fanii tenisului din România. Pe tabloul principal sunt patru reprezentante, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Alexandra Cadanţu. Prin prisma clasamentului WTA, primele două sunt calificate în turul secund. Toţi ochii sunt aţintiţi însă pe Simona Halep, care este la un pas să dea o nouă lovitură în circuitul mondial.

Prin "resetarea" punctelor la început de turneu (n.r. scăderea punctelor acumulate în 2013 la Indian Wells de toate jucătoarele), cea mai bună jucătoare de tenis din România a urcat pe locul 5 mondial! La start, situaţia în Top 10 se prezintă astfel:

1. Serena Williams (SUA) 12.660 puncte
2. Na Li (China) 6.795
3. Agnieszka Radwanska (Polonia) 5.565
4. Viktoria Azarenka (Belarus) 5.431
5. Simona Halep 4.385
6. Jelena Jankovic (Serbia) 4.375
7. Maria Şarapova (Rusia) 4.206
8. Petra Kvitova (Cehia) 4.115
9. Angelique Kerber (Germania) 4.004
10. Sara Errani (Italia) 3.765

Faţă de ultimul clasament dat publicităţii, în 3 martie, Simona Halep le-a devansat pe moment pe Maria Şarapova şi Angelique Kerber. Ambele au avut un parcurs lung la Indian Wells în sezonul trecut. Şarapova a câştigat turneul într-o finală cu Caroline Wozniacki, în timp ce Angelique Kerber a ajuns până în semifinale. Practic, Simona are toate şansele să-şi păstreze acest loc 5 şi la sfârşitul turneului, bineînţeles trebuie să lege şi câteva victorii.

În optimi, primul adversar tare pentru Halep

Traseul româncei pare accesibil pentru primele trei faze: tur 1 - liber; turul 2 - posibil meci cu Nara Kurumi (Japonia); turul 3 - posibil meci cu Lucie Safarova (Cehia). Primul meci mai complicat ar urma să fie în optimi, când Simona ar avea de înfruntat o primă jucătoare de top, Sara Errani sau Eugenie Bouchard. Pentru sferturi ar fi programată o primă finală, un meci cu Viktoria Azarenka. Jucătoarea din Belarus este una din cele trei fete din Top 10 pe care Halep nu le-a învins încă. Celelalte două sunt Şarapova şi Serena Williams. Pe jumătatea de tablou a româncei se mai află Agnieszka Radwanska.

Atingerea locului 5 mondial chiar după Indian Wells depinde în primul rând de Simona. Cu victorie la acest turneu, n-ar mai conta ce rezultate ar avea Şarapova sau Kerber. Halep ar putea însă ocupa această poziţie însă şi fără să se impună, însă ar depinde de performanţele adversarelor. O mână de ajutor ar putea fi dată chiar de Sorna Cîrstea, care în turul 3 ar urma să evolueze în faţa Mariei Şarapova.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
17:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou