Stanislas Wawrinka a câştigat Australian Open

Dan Alexandru, 27 ianuarie 2014, Ora 08:59

  • print
  • |
stanislas-wawrinka-a-castigat-australian-open-37799-1.jpg

Tenismanul elveţian Stanislas Wawrinka, cap de serie numărul 8, a câştigat, duminică, primul său titlu de Grand Slam, după ce l-a învins, cu scorul de 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, pe spaniolul Rafael Nadal, principalul favorit al competiţiei, în finala turneului de la Australian Open.

Wawrinka, în vârstă de 28 de ani, a câştigat după două ore şi 11 minute şi a devenit al doilea elveţian care se impune într-un turneu de Grand Slam, după Roger Federer (17 titluri).

Tenismanul elveţian, care în sferturi de finală a trecut de sârbul Novak Djokovici, iar în semifinale de cehul Tomas Berdych, se află la cel de-al şaselea turneu câştigat în carieră.

Rafael Nadal, care a resimţit dureri la spate în timpul finalei, a rămas cu 13 titluri de Grand Slam în carieră. De asemenea, spaniolul a ratat şansa de a deveni primul tenisman din era Open şi al treilea din toate timpurile, care a câştigat de cel puţin câte două ori fiecare turneu de Grand Slam.

Nadal s-a accidentat la spate la începutul setului doi, fiind nevoit să părăsească terenul pentru a primi îngrijiri la scorul de 2-1 pentru Wawrinka. Spaniolul a revenit câteva minute mai târziu în fluierăturile unor spectatori, care nu au înţeles că accidentarea era serioasă. De atunci, Nadal, aproape plângând, nu a mai putut practic să servească, lovea mingea cu dificultate şi avea probleme cu deplasarea în teren. Din respect pentru adversarul său şi pentru public, el a decis însă să rămână în teren.

"Sunt dezamăgit că s-a încheiat aşa, am încercat să fiu foarte puternic", a declarat Nadal, foarte emoţionat. "Felicitări lui Stan, şansa nu a fost cu mine, dar el a meritat să câştige", a adăugat spaniolul.

În urma victoriei de la Melbourne, Stanislas Wawrinka va deveni luni numărul 3 mondial.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
05:06
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou