Best Dental

Atacă armata americană Siria?

Teodora Dumitru, 19 iulie 2012, Ora 17:21

  • print
  • |
ataca-armata-americana-siria-1.jpg

Atentatul sinucigaş de miercuri, care a avut loc la Forţele Naţionale de Securitate din Damasc, al căror sediu era considerat extrem de bine protejat, va avea repercursiuni deosebit de grave. 

Potrivit New York Times, oficiali din cadrul administraţiei Obama lucrează de miercuri la planul pentru eventualitatea prăbuşirii Guvernului sirian, concentrându-se în special asupra armelor chimice pe care Siria se presupune că le posedă şi le-ar putea utiliza, relatează New York Times în ediţia electronică.

În urma atentatului de miercuri, mai mulţi apropiaţi ai regimului au murit, între ei şi cumnatul preşedintelui sirian, Assef Shawkat, împreună cu ministrul Apărării, generalul Daoud Rajha. Potrivit unei surse neoficiale citate de The Guardian, preşedintele sirian, Bashar al-Assad, ar fi fost şi el rănit în timpul atentatului.

Există suspiciunea că preşedintele sirian Bashar al-Assad ar putea să utilizeze armele chimice împotriva forţelor opoziţiei şi civililor, subliniază publicaţia. În acest context, oficiali din cadrul Pentagonului au discutat cu oficiali israelieni din domeniul apărării dacă ar fi oportun ca Israelul să intervină pentru a distruge depozite siriene de armament, au declarat doi oficiali din cadrul administraţiei. Washingtonul nu promovează un asemenea atac, au subliniat ei, din cauza riscului de a-i oferi lui al-Assad oportunitatea să ralieze o susţinere împotriva ingerinţei Israelului.

Potrivit publicaţiei americane, în culise, planurile administraţiei au ajuns deja la etapa a ceea ce este de făcut după aşteptata prăbuşire a Guvernului al-Assad şi cum ar putea să arate o asemenea prăbuşire. În disperarea sa, al-Assad ar putea utiliza arme chimice pentru a opri revolta, posibilitate care produce o "îngrijorare uriaşă", au declarat oficialii citaţi.

Unul din riscurile majore care preocupă Guvernului american este acela ca arsenalul controlat de al-Assad, inclusiv armele chimice, să ajungă la terorişti, inclusiv Al-Qaida

"Guvernul (sirian) se poate prăbuşi. Dar cum va arăta această prăbuşire? Se poate prăbuşi la Damasc, dar nu şi altundeva; se poate nărui în alte zone, dar nu şi în cele alawite - există numeroase scenarii", a declarat Robert Malley, citat de ziar.

Publicaţia New York Times mai scrie că Barack Obama este criticat în Congres de către republicani, care susţin o intervenţie militară americană în Siria şi de către rivalul său în alegerile prezidenţiale de la 6 noiembrie, Mitt Romney, care a declarat că el ar înarma opoziţia siriană, potrivit publicaţiei New York Times.

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
13:12