Doi membri CSM, acuzaţi de trafic de influenţă. Ei şi-ar fi dorit locul lui Kovesi

Ziarul Atac, 11 iulie 2012, Ora 08:16

  • print
  • |
doi-membri-csm-acuzati-de-trafic-de-influenta-ei-si-ar-fi-dorit-locul-lui-kovesi-26974-1.jpg

Procurorii Romeo Bălan, membru al CSM, şi Marcel Sâmpetru, consilier al acestuia, sunt acuzaţi de trafic de influenţă, iar DNA a început urmărirea penală împotriva acestora. Cei doi şi-ar fi dorit posturile de procuror general al României şi de şef al DNA, ocupate în prezent de Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar, şi ar fi negociat în acest sens cu lideri ai USL. Procurorii DNA au descins, miercuri dimineaţă, la CSM şi au făcut percheziţii la domiciliul acestora.
 
Procurorii Romeo Bălan, membru al CSM, şi Marcel Sâmpetru, consilier al acestuia şi fost adjunct al procurorului general în perioada mandatului lui Ilie Botoş, au fost ridicaţi miercuri dimineaţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează RTV.
Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, cei doi sunt acuzaţi că şi-ar fi negociat cu premierul Victor Ponta funcţiile de procuror şef al DNA şi de procuror general al României. Procurorii au efectuat percheziţii la domiciliul celor doi şi au descins miercuri dimineaţa la Consiliul Superior al Magistraturii. DNA a obţinut aviz de la CSM pentru percheziţia de miercuri.
Potrivit surselor citate, DNA a început urmărirea penală împotriva lui Romeo Bălan şi a consilierului acestuia, Marcel Sâmpetru.
Potrivit acuzaţiilor DNA, cei doi s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI în scopul obţinerii sprijinului politic, pentru a fi numiţi procuror şef al DNA şi procuror general al României, dar negociau şi alte funcţii de conducere din Ministerul Public.
Surse judiciare susţin totodată că cei doi au fost interceptați când vorbeau cu politicieni din cadrul USL pentru a obține funcția de procuror general al României, scrie evz.ro.

"Nu este vorba de doi membri CSM. Este vorba de un consilier. Știu că s-a dat un aviz în ceea ce privește cercetarea acestui magistrat. Nu cunosc datele din dosar care oricum acum nu sunt publice. Este o anchetă în desfășurare", a declarat Alina Ghica, președinte CSM, la RTV.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou