10 sfaturi pentru o friptură perfectă

Mălina Andrei, 31 martie 2015, Ora 13:31

  • print
  • |
10-sfaturi-pentru-o-friptura-perfecta-46157-1.jpg

Impresionează-ți musafirii răsfățându-le papilele gustative cu o friptură perfectă. Aplică câteva trucuri inteligente pentru ca friptura să iasă mai bună decât în orice restaurant!

1. Carnea de friptură devine fragedă și suculentă dacă se stropește cu suc de lămâie inaite de a fi pusă la fript.

2. Friptura de porc devine mai crocantă, dacă înainte de frigere se unge carnea cu bere cu apa sărată și apoi se frige la temperatura mai mare.

3. Cotletele slabe devin suculente dacă înainte de a fi preparate sunt lăsate câteva minute în apa cu oțet.

4. Carnea de pasăre va căpăta gustul cărnii de vânat dacă este frecată cu condimente și va fi ținută 24 de ore în marinată de oțet, foi de dafin, piper și ienibahar.

5. Se poate obține o crustă de șnițele fină și crocantă, dacă se adaugă, în compoziția prin care este tăvălită carnea un vârf de cuțit de praf de copt.

6. Mirosul de miel sau de oaie poate dispărea definitiv dacă, înainte de a fi gătită, carnea se opărește cu lapte clocotit. Carnea trebuie să stea în lapte timp de o oră, până se răcește laptele.

7. Cea mai rapidă friptură este cea cu os, deoarece acesta este un bun conductor de căldură și permite pătrunderea căldurii până în mijlocul bucății de carne.

8. Carnea de friptură nu se bate niciodată prea tare pentru a nu distruge fibrele.

9. La prepararea fripturilor împănate, bucățelele de slăninuță se țin câteva ore la congelator înainte de a fi folosite. Vor întră mai ușor în carne.

10. Friptura de pasăre la cuptor se poate unge cu apă rece sau rom.

Poftă bună și aveți grijă să nu se depună!


foto: foodstory.ro

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:14
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou