Atenție la roșii! Cele țuguiate sunt CANCERIGENE

Mirela Ene, 7 iulie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
atentie-la-rosii-cele-tuguiate-sunt-cancerigene-41557-1.jpg

Atenţie la roşii! Cercetătorii în legumicultură avertizează că tomatele cu ţugui sunt periculoase pentru organism. Ei susţin că pentru acest tip de roşie se folosesc în exces erbicide sau substanţe de coacere forţată, ce pot duce la cancer.

"Avem două tomate: o tomată care nu a fost stimulată și o tomată care a fost stimulată. Cea nestimulată are punctual pistilar normal, chiar puțin îngropat și este plată, iar cea stimulată vedeți în locul punctului pistilar a creat această deformare vizibilă."

Cercetătorii buzoieni de la Staţiunea Legumicolă spun că substanţele folosite pentru creştere sau pentru îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea roşiei.

"Aceste substanţe sunt periculoase atât pentru plantă cât și pentru mediu, dar în special pentru om. Nu întâmplător o parte din ele au fost scoase de pe lista oficială și nu mai au dreptul de a fi comercializate pe teritoriul României, dar din păcate, așa cum știți totul este posibil la noi. Circulă aceste substanțe în rândul cultivatorilor, pentru că vorbim de bani, de câștig și sigur, sunt de regulă cancerigene", explică un cercetător.

În pieţele buzoiene, tarabele sunt pline de roşii cu ţugui. Comercianţii ne garantează, însă, că sunt bune la gust şi sănătoase. Clienţii merg pe mâna negustorilor şi cumpără fără să pună sub semnul întrebării calitatea roşiilor.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou