Branza, mai buna pentru dantura decat guma de mestecat

Ziarul Atac, 17 iunie 2013, Ora 14:51

  • print
  • |
branza-mai-buna-pentru-dantura-decat-guma-de-mestecat-31722-1.jpg

Branza ajuta la reducerea formarii cariilor pentru ca neutralizeaza acidul care formeaza placa dentara, potrivit unui nou studiu.

Cercetatorii au aflat ca lactatele fermentate fac mult mai alcalina cavitatea bucala, ceea ce reduce nevoia tratamentului dentar. Au descoperit si ca branza formeaza o pelicula care protejeaza dintii.

Cu cat nivelul PH-ului este mai mare (mai alcalin) la suprafata dintelui, cu atat este mai protejat impotriva eroziunii dentare, care cauzeaza cariile, spune studiul. Cercetatorii cred ca prin consumul de branza este secratata mai multa saliva in gura, fapt care ajuta corpul la mentinerea unui nivel normal al PH-ului.

Un purtator de cuvant al studiului a spus: "Grupul care a consumat lapte sau iaurt fara zahar nu a inregistrat nicio schimbare de PH in cavitatea bucala. Pe cand cei care au consumat branza au avut o crestere rapida a nivelului PH-ului, demonstrand ca branza are proprietati care ajuta la prevenirea cariilor dentare."

Cercetarea, realizata de Academia Generala a Dentistilor din SUA, a fost intreprinsa cu ajutorul a 68 de copii, cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani.

sursa: Daily Mail

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:52
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou