Ce nu ştiai despre alăptare?

Ziarul Atac, 11 noiembrie 2012, Ora 20:32

  • print
  • |
ce-nu-stiai-despre-alaptare-27898-1.jpg

Laptele matern este alimentul perfect pentru creşterea sănătoasă a bebeluşului tău, fiind bogat în micronutrienţi şi anticorpi. Alăptarea îi permite nou-născutului să simtă apropierea ta încă din primele clipe şi astfel veţi dezvolta o legătură afectivă unică pentru întreaga viaţă.

Bebeluşul poate simţi mirosul unic al laptelui matern

Bebeluşul se naşte cu instinctul să sugă şi să caute mâncare şi prin simţul olfactiv va putea simţi atât pe tine cât şi pe tatăl său. Desigur, te va putea distinge după mirosul laptelui matern. Iar tu vei şti că îi este foame atunci când îl îmbrăţişezi şi micuţul îşi întoarce capul să caute sânul.

Mărimea sânilor nu are legătură cu cantitatea de lapte pe care o poţi produce

Dimensiunea sânilor este determinată de cantitatea de ţesut gras, deci nu există niciun raţionament care demonstrează că sânii mici produc o cantitate mică de lapte. Laptele este produs de glandele mamare prezente în sânii oricărei femei, indiferent de dimensiunea lor. Aşadar, poţi sta liniştită căci circumferinţa lor nu va influenţa în niciun fel capacitatea ta de a produce suficient lapte pentru micuţ.

Sânii devin foarte sensibili

Când apare lactaţia, te poţi aştepta la o supradimensionare a sânilor şi a sensibilităţii lor - indiferent de dimensiunea lor anterioară. Te poţi aştepta chiar la scurgeri de lapte când te vei gândi la bebeluş sau când îl vei auzi plângând. Ce poţi face pentru a evita scurgerile şi a detensiona sânii este să mulgi acel lapte.

Alăptarea poate fi dificilă, chiar şi atunci când există bunăvoinţă

Poate ai auzit că alăptarea este uşoară şi se întâmplă într-o manieră naturală atât pentru tine cât şi pentru bebeluş. Pentru unele mame, alăptarea este foarte uşoară şi lipsită de complicaţii. Însă pentru altele, necesită mai multe eforturi. Mai ales în cazul în care au avut parte de o naştere complicată, sau au născut prin cezariană, ori nu au stat în camera cu bebeluşul din primele ore după naştere. Însă asigurarea unui viitor sănătos pentru copilul tău merită orice efort!

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou