Ce trebuie să facem pentru a avea mâini perfecte?

Ziarul Atac, 2 iulie 2012, Ora 17:45

  • print
  • |
ce-trebuie-sa-facem-pentru-a-avea-maini-perfecte-26834-1.jpg

Indiferent dacă eşti bărbat sau femeie, aspectul mâinilor trebuie să fie unul plăcut şi îngrijit. În timp ce ochii sunt oglinda sufletului, mâinile sunt cartea de vizită a fiecărui om. Dacă o femeie frumoasă are mâini urâte, primeşte câteva bile negre. Orice reprezentantă a sexului frumos trebuie să ştie că îngrijirea mâinilor este la fel de importantă ca orice altă zonă a corpului. Ca să ne spună ce trebuie să facem pentru frumuseţea mâinilor, am cerut sfatul unei specialiste, Călina Rus, expert în manichiură.

Neîngrijite, mâinile pot avea un aspect respingător: cu piele uscată şi îmbătrânită înainte de vreme. Nişte mâini frumoase, finuţe vor recomanda întotdeauna o persoană care are grijă de aspectul fizic şi de sănătate, în acelaşi timp. Mâinile spun multe lucruri despre noi. Cu ele mângâiem, facem cunoştinţă, mâncăm, lucrăm. Îngrijirea completă a mâinilor presupune o igienă intensă, dar şi folosirea produselor cosmetice sau a unor măsuri de protecţie.

Spre exemplu, atunci când facem curăţenie şi utilizăm substanţe chimice, este bine să folosim mănuşi menajere sau de unică folosinţă, pentru protecţie. „Mâinile necesită o îngrijire atentă, chiar mai multă decât restul corpului. Pe mâini ne spălăm de 10 ori mai mult decât pe corp într-o zi, ceea ce înseamnă că îndepărtăm stratul protector de grăsime cu care suntem înzestraţi de la natură", spune Călina Rus. „După fiecare igienă, care presupune spălarea cu apă şi săpun anti-bacterian, vom folosi o cremă de mâini pe bază de lăptişor de matcă. Aceste creme sunt foarte hrănitoare, protectoare şi antioxidante, fiind ideale pentru îngrijirea mâinilor, cât şi pentru cea a unghiilor. De asemenea, cremele care au în conţinutul lor glicerină sau vitamina E sunt foarte hidratante, se abdorb rapid în piele, lăsând-o fină şi catifelată", continuă aceasta.

„Cea mai importantă este hidratarea"

Aşa cum tenul are nevoie de un tratament intensiv, măcar o dată pe săptămână, la fel şi mâinile au nevoie de un emolient, mai ales în perioada rece, când sunt expuse temperaturilor scăzute. Zeama de lămâie, uleiul de măsline şi glicerine sunt ideale pentru a păstra pielea catifelată. Vom înmuia mâinile şi le vom masa, pentru cinci minute, într-un bol cu apă călduţă în care vom pune o lingură de zeamă de lămâie, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de glicerină.

Călina Rus ne sfătuieşte să ne îngrijim mâinile în mod profesional, cu un ritual complet. Asta presupune, în primul rând, un peeling ce poate fi enzimatic, din cristale de zahăr, din sare sau din cafea. Procedeul are rolul de a îndepărta celulele moarte. „Cea mai bună metodă pentru a îndepărta stratul de celule moarte şi a avea o piele catifelată şi strălucitoare este exfolierea. Indiferent dacă vom folosi un produs din comerţ sau ceva preparat acasă, exfolierea trebuie să facă parte din programul nostru de îngrijire a mâinilor. Este necesar ca aceasta să se realizeze la trei, patru zile", explică specialistul. Pe urmă vom aplica o cremă emolientă. Încearcăm să purtăm cu noi în permanenţă o cremă hidratantă pe care o vom folosi cu regularitate.

Pentru a preveni apariţia acelor pete hiperpigmentate inestetice pe mâini, vom proteja mâinile cu o cremă cu protecţie solară, pe care o vom aplica în fiecare dimineaţă. Aşadar, vom alege un produs cu SPF de minimum 15, pentru a ne asigura că pielea mâinilor este protejată împotriva razelor solare şi a îmbătrânirii premature. „Este foarte important să alegem crema potrivită pentru nevoile noastre. Cea mai importantă pentru sănătatea mâinilor este hidratarea", spune, în încheiere, Călina Rus.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou