Cea mai sigură metodă pentru a renunţa la fumat

Mirela Ene, 14 martie 2013, Ora 13:29

  • print
  • |
cea-mai-sigura-metoda-pentru-a-renunta-la-fumat-29830-1.jpg

Potrivit unui studiu al British Heart Foundation 82% dintre fumători nu reușesc să renunțe la acest viciu de la prima încercare. Aceştia se confruntă cu aproximativ patru tentative nereușite până la marea victorie.

Astfel, studiul arată că 90% dintre oamenii care s-au lăsat definitiv de fumat au apelat la metoda "totul sau nimic".

„Reducând numărul zilnic de țigări nu faci decât să trăiești într-o continuă stare de sevraj. Sunt păstrate țigările cele mai «dulci», de la cafea, de după masă etc. și nu va fi decât o chestiune de timp până când se va reveni la consumul inițial", demontează expertul mitul renunțării la tutun în trepte, scrie doctorulzilei.ro.

Înainte de a exclama triumfător „De mâine mă las!", asigurați-vă că sunteți pregătit să faceți față unor diverse obstacole pornind de la stări accentuate de greață în primele trei-patru zile și până la creșterea nivelului de stres pe termen lung.

"Dependența de nicotină este o boală, n-ai cum să o iei cu binișorul", explică dr. Magda Ciobanu, coordonatoarea Programului Național Anti-Fumat.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:11
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou