Cum îți usuci părul mai repede și cum îl protejezi de căldură

Mălina Andrei, 20 aprilie 2015, Ora 11:39

  • print
  • |
cum-iti-usuci-parul-mai-repede-si-cum-il-protejezi-de-caldura-46340-1.jpg

Părul se degradează foarte mult din cauza temperaturilor ridicate pe care le folosim atunci când ne coafăm sau uscăm părul. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să împiedici deteorarea lui:

Prosop din microfibră
Încearcă să "storci" cât mai multă apă din părul tău imediat ce ai ieşit de sub duş. Prosoapele din microfibră sunt foarte absorbante şi usucă rapid părul. Înfăşoară părul cu prosopul şi strânge cu putere, fără să-l freci! Prin frecare, cuticulele, solzişorii minusculi care îmbracă fiecare fir, devin dezordonaţi şi permit astfel apei să pătrundă şi mai mult în interiorul firului, făcându-l apoi dificil de uscat.
Pe de altă parte, cuticulele dezordonate nu reflectă lumina, iar părul tău va părea lipsit de strălucire.

Tehnica potrivită
Îndreaptă gura de suflare a foehnului în jos, de la rădăcină către vârfuri. În acest fel apa va fi evaporată mai uşor, comparativ cu mişcăra haotică a foehnului. Te va ajuta, de asemenea, să menţii poziţia plată a cuticulelor din moment ce aplici aerul cald în direcţia în care ele sunt aliniate.

Usucă pe secţiuni
Foloseşte o clamă sau un elastic pentru păr pentru a separa părul pe secţiuni mai mici. Usucă apoi pe rând fiecare secţiune. Această tehnică te va ajuta să usuci fiecare şuviţă mai repede şi mai eficient, reducând durata în total.

Protejează-ţi părul
Îndreptând foehnului prea mult timp către un singur loc poate fie extrem de nociv pentru părul tău. Mişcă în schimb curentul de aer fierbinte de sus în jos pentru a distribui căldura uniform.

Investeşte într-un uscător bun
Beneficiile folosirii unui foehn de claitate pentru părul tău nu pot fi ignorate. Vei reduce semnificativ timpul irosit pentru uscare, iar funcţiile speciale, precum cele de uscare la temperatură mai mică sau aerul rece la final pentru strălucire te vor ajuta să obţii rezultate ca la salon.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:46
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou