Cum să prepari maioneza fără ouă?
Mirela Ene, 8 septembrie 2014, Ora 00:00
- |
- Tweet
Iaurtul grecesc sau seminţele de floarea-soarelui sunt câteva dintre ingredientele pe care le poţi folosi pentru a obţine o pastă cu mai puţine calorii şi grăsimi.
Ştiai că poţi să faci o maioneză cremoasă fără ouă? Ingrediente precum iaurtul grecesc, seminţele de floarea-soarelui sau avocado te pot ajuta să transformi o maioneză cu multe calorii într-un produs light pe care să-l consumi fără mustrări de conştiinţă.
Descoperă câteva reţete de maioneză fără ouă!
1. Reţetă maioneză - propusă de Dr. Oz
Ingrediente
• 3 linguri cu oţet
• 1 linguriţă cu miere de albine
• 1 linguriţă cu sare
• 2 linguri cu muştar Dijon
• 500 de grame de iaurt grecesc.
Amestecă oţetul cu muştarul, sarea şi mierea de albine.
Apoi adaugă treptat iaurtul grecesc, amestecând bine cu telul.
2. Maioneză din avocado
Ingrediente
• 2 bucăţi de avocado, bine copt
• 1-2 linguriţe cu muştar Dijon, în funcţie de gust
• puţină miere de albine
• puţină sare
• 1 linguriţă cu zeamă de lămâie
• puţin turmeric pentru culoare.
Se pisează avocado cu furculiţa foarte bine şi se amestecă celelalte ingrediente cu ajutorul unui tel. Se pot mixa şi în robotul de bucătărie.
3. Maioneză cu nuci caju
Ingrediente
• 2 pumni cu nuci caju, înmuiate în apă peste noapte
• 1/4 linguriţă cu turmeric
• 2 linguri cu muştar Dijon
• puţină sare, după gust
• puţină miere de albine, după gust
• 1 lingură cu zeamă de lămâie sau oţet
• apă cât să se omogenizeze toate ingredientele.
Se mixează în blender până când obţii o pastă cremoasă.
4. Maioneză din conopidă
Ingrediente
• 2 căni cu conopidă fiartă
• 1/2 cană cu seminţe de floarea-soarelui, înmuiate în apă câteva ore
• 1-2 linguriţe cu muştar Dijon
• puţină sare
• puţină miere de albine
• 1 lingură cu zeamă de lămâie
• turmeric pentru culoare.
Se amestecă în blender seminţele de floarea-soarelui cu puţină apă până se transformă într-o pastă.
Se adaugă celelalte ingrediente şi se mixează bine. Eventual se pot adăuga 2-3 linguri cu ulei de măsline extravirgin pentru a ajuta blenderul ca să mixeze compoziţia.