Cum să scapi de vergeturi

Mirela Ene, 29 aprilie 2013, Ora 10:40

  • print
  • |
cum-sa-scapi-de-vergeturi-30523-1.jpg

Vergeturile au fost şi continuă să rămână o preocupare estetică a persoanelor care trec prin anumite modificări ale organismului.

Sarcina, schimbările hormonale, variaţiile de greutate, ereditatea, utilizarea corticoizilor şi activitatea fizică intensă afectează calitatatea pielii: fibrele elastice şi cele de colegen se rup! Iar capilarele din jur se dilată, acumulându-se local sânge, ceea ce da nuanţa roşiatică a vergeturilor tinere.

Ce sunt vergeturile?

Sunt rupturi la nivelul pielii, deloc superficiale, care ajung uneori până la nivelul dermului profund. Ele provin deci prin deteriorarea şi ruperea fibrelor elastice şi a distrugerii colagenului în anumite zone, care sunt slăbite şi de lipsa unor substanţe nutritive din piele. Rezultatul? Acele cicatrici liniare, iniţial mai fine, dar care cu timpul se lăţesc şi se adâncesc. Pielea are un aspect specific: subţiată şi cu transparenţa crescută. Cele nou apărute au o culoare violacee care cu timpul devine alb-sidefie.

Cum putem să tratăm vergeturile? Pot ele să dispară în totalitate?

Credeţi că masajul sau cremele pot "şterge" aceste cicatrici destul de adânci din piele? Eu vă spun că...nu! Cel mult, prin masaj şi prin creme putem să prevenim cât de cât apariţia vergeturilor. Însă, fără a avea o siguranţă.

Iată de ce: pentru că, pentru a le îndepărta, trebuie mai întâi să eliminăm acea "deşirare" a pielii şi să stimulam local producţia de colagen nou care să regenereze pielea.

Vergeturile pot fi doar estompate! Dispariţia lor în totalitate este foarte rar posibilă! Însă datorită rezultatelor bune obţinute, merită să încercaţi!
Cele mai eficiente tratamente pentru vergeturi sunt combinaţiile dintre mezoterapie şi intervenţii laser!

Mezoterapia aduce în interiorul pielii, prin injectari fine, un cocktail de substanţe de care aceasta a fost privată şi a devenit mai slabă calitativ. Nu este însă suficient să injectăm doar aceste substanţe, deoarece ţesutul fibros denaturant al vergeturilor a rămas pe loc. Deci, trebuie îndepărtat!
Laserul ProFractional, caci despre el va vorbesc, poate face microexcizii nedureroase ale tesuturilor, prin care se indeparteaza partile degradate ale pielii. Mii de canale micronice, extrem de fine, dar adanci, penetreza pana la nivelul dermului, stimuland producerea de colagen si elastina.

Peelingul laser si Skin Tyte

Recent insa s-a demonstrat ca radiatiile infrarosii cu o anumita lungime de unda produc in dermul profund incalzirea acestuia, urmata de cresterea sintezei de colagen. Skin Tyte este o descoperire noua in cadrul luminii pulsate si este destinat in principal pentru tratamentul non-invaziv al laxitatii pielii. Prin remodelarea colagenului se obtine in cateva sedinte aspectul unui lifting non chirurgical. Acest fenomen este util insa si in cazul vergeturilor, prin umplerea golurilor ramase in urma ruperii fibrelor din structura pielii.

Peeligul superficial efectuat pe zonele cu vergeturi urmat de aplicarea lumini infrarosii prin Skin Tyte stimuleaza productia locala de colagen si imbunatateste textura pielii. Astfel, in cateva sedinte, vergeturile vor fi foarte mult estompate.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
10:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou