Cum să vă preparați propriile măști de față cu ingrediente naturale

Mălina Andrei, 29 ianuarie 2015, Ora 08:02

  • print
  • |
cum-sa-va-preparati-propriile-masti-de-fata-cu-ingrediente-naturale-45350-1.jpg

În lupta pentru păstrarea unui ten frumos şi lipsit de imperfecţiuni, femeile recurg pe parcursul vieţii la numeroase metode de înfrumuseţare. Creştem odată cu tehnologia şi învăţăm ce să folosim pentru a obţine cele mai bune rezultate, însă pentru un oarecare motiv, nu renunţăm la vechile trucuri transmise din generaţie în generaţie.

Surprinzător sau poate deloc, în ciuda faptului că multe dintre noi nici nu înţeleg complet mecanismele prin care măştile pentru faţă cu ingrediente naturale acţionează, aceste tratamente de înfrumuseţare se dovedesc a fi întotdeauna eficiente şi conferă acel sentiment de implicare activă în întreţinerea proprie.

Cred că întotdeauna vom fi mai atrase de a sparge oul şi a-l amesteca în praful de argilă decât vom putea fi vreodată în faţa rafturilor cu cosmetice sau aţintite de monitoare, cercetând beneficiile unei crème sau al unui ser pentru ten.

Implicarea activă, hands-on, în acest proces, nu îşi pierde niciodată farmecul, cu atât mai mult cu cât există oameni ca mine şi că tine, care păstrează vie amintirea măştilor de faţa naturale şi a infuziei de ceai deasupra căreia stăteai acoperită de un prosop până aproape îţi pierdeai cunoştinţa.

Retrăieşte senzaţia aceea de răsfăţ din nou, asumandu-ţi în rutină ta de înfrumuseţare atât rolul de cercertator, citind mai multe despre măştile pentru faţa cu ingrediente naturale, cât şi de laborant, mixând laolaltă toate ingredientele de care ştii că vor fi benefice pentru tenul tău.

Masca pentru tenul gras, predispus la acnee cu albuş de ou
Albuşurile de ou strâng porii şi conţin proteine care repară suprafaţa pielii. Acest ingredient natural împiedică producţia excesivă de sebum, motiv pentru care este deosebit de benefic tenului acneic.

Bate spumă albuşul unui ou cu o linguriţă de suc de lămâie, pentru ca amestecul să fie mai uşor de aplicat. Problema cu măştile pentru faţă homemade este că nu conţin agenţi de îngroşare precum produsele cosmetice, pentru a mari vâscozitatea produsului finit, prin urmare întreaga procedură va fi puţin dezordonată. Aşteaptă că masca să se întărească timp de 10, 15 minute şi curăţ-o cu apă caldă.

Mască pentru ten gras, acneic cu argilă
Argila este o grupă de minerale cu funcţii renumite în îngrijirea cosmetică a tenului gras, cu tendinţe acneice. Folosită pe post de binder (liant) în orice tip de mască de faţa, argila este un foarte bun ingredient absorbant şi conditionant pentru piele. Foloseşte o mască pe baza de argilă pentru a elimina impurităţile care blochează porii şi cauzează reacţiile acneice.

Amestecă într-un bol două linguri de praf de argilă (disponibilă la plafar sau farmacii) cu apa necesară pentru a forma o pastă groasă. Aplică uniform compoziţia pe tenul curat şi uscat şi aşteaptă 15 minute până ce se întăreşte şi începe să crapă. Îndepărtează cu apă caldă şi tapotează uşor faţa pentru a o usca.

Masca pentru ten uscat cu avocado
Acizii graşi conţinuţi de avocado sunt cei mai potriviţi emolienţi pentru tenul uscat. Fă piure jumătate de fruct până ce consistenta îţi uşurează sarcina de a o aplica pe faţă, adăugă o lingura de miere în amestec. Dacă ai tenul iritat, poţi amesteca şi puţin iaurt simplu, cu efect calmant, iar dacă tenul tău este foarte uscat, adăugă şi câteva picături de ulei de măsline virgin.

Odată combinate toate ingredientele, aplică pastă pe faţa curată, pe gât şi pe decolteu, lasă ingredientele să acţioneze preţ de 15, 20 de minute şi clăteşte-te cu apă caldă.

Masca pentru ten uscat cu banane
Care este alimentul cu cel mai mare efect reparator asupra pielii? Studiile arăta că banana, motiv pentru care şi noi ţi-o recomandăm în special dacă ai tenul uscat. Fă piure o banană şi amestecă pasta cu două linguri de miere, cu efect intens de curăţare.

Dacă pasta e prea groasă, adăugă puţină apă sau lapte. Aplică pe faţa curată şi uscată, las-o preţ de 10, 20 de minute să acţioneze şi curat-o cu apă caldă. Vei căpăta o piele catifelată şi proaspătă!

Masca pentru ten cu aspect tern cu papaya
Aspectul tern al pielii poate avea două implicaţii - ori stilul de viaţa, tradus prin alimentaţie, program de somn şi nivel de stres are de suferit în această perioadă, ori pielea ta nu a mai primit atenţie de multă vreme, iar procesul de descuamare nu a fost facilitat în niciun fel.

Dacă nu obişnuieşti să foloseşti produse cosmetice cu AHA sau BHA, bazează-te pe acţiunea exfoliantă a enzimelor din papaya. Curăţă coaja şi scoate seminţele unui fruct şi taie-l bucăţele. Adăugă jumătate de cană de miere şi mixează ingredientele cu un blender sau un mixer de bucătărie, până ce obţii o pastă omogenă.

Aplică pe tenul curat şi uscat, evitând zona ochilor, lasă masca să acţioneze timp de 10,15 minute şi curăţ-o conştiincios cu apă caldă (altfel papaya va păta tenul într-o nuanţă portocalie ).

Masca pentru ten cu aspect tern cu ovăz
Ovăzul este un exfoliant gentil, ideal pentru îndepărtarea celulelor moarte din stratul superior al pielii care conferă tenului un aspect tern. Amestecă două linguri de ovăz într-o cana de lapte şi pune compoziţia pe foc până se formează o pastă groasă. Acidul lactic din lapte va contribui de asemenea la procesul de descuamare.

Ia compoziţia de pe foc şi adăugă două linguriţe de ulei de măsline pentru un plus de hidratare. Aşteaptă până ce ajunge la o temperatura potrivită pentru a o aplica pe piele şi las-o apoi să acţioneze 20,30 de minute. Clăteşte cu apă caldă.

Mască pentru fermitate
Zdrobeşte o jumătate de cana de inimi de palmier (muguri) cu un sfert de cană de grâu înmuiat şi un sfert de cană de lapte praf, 2 foi de dafin şi câteva frunze de ţelină, un sfert de cartof roşu, o linguriţă de mentă, o jumătate de castravete, o linguriţă de extract de vanilie, o linguriţă de extract de nucă de cocos şi două albuşuri de ou.

Amestecă toate aceste ingrediente într-un blender şi mărunţeşte-le până obţii o pastă omogenă, după care aplică pe piele şi clăteşte după 15-25 de minute.

Masca pentru ten iritat sau ars de soare cu iaurt
Soluţia sigură pentru a calma arsurile solare este îmbrăcarea zonelor într-un strat consistent de iaurt simplu din comerţ. Acidul lactic din iaurt va calma pielea, probioticele acţionând pentru vindecarea naturală a iritaţiilor.

Aplică un amestec dintr-o cana de iaurt natural, rece şi suficientă făină de ovăz cât să îngroşi compoziţia şi las-o să acţioneze 15, 20 de minute. Pentru a calma eficient iritaţiile, amestecă şi 2 linguriţe de gel de aloe vera pentru un efect răcoritor, cu putere mai mare de vindecare.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
11:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou