Este caniculă, deci să ne hidratăm!

Ziarul Atac, 31 iulie 2012, Ora 12:45

  • print
  • |
este-canicula-deci-sa-ne-hidratam-27239-1.jpg

Cafeaua, berea şi băuturile carbogazoase nu constituie soluţia pentru o hidratare optimă pe perioada verii. Mai mult băuturile alcoolice şi cafeaua deshidratează organismul. Aşadar, avem nevoie de apă.

Iar dacă uneori te saturi de apă, ai la îndemâna numeroase combinaţii de fructe pe care le poţi pune în blender şi să prepari nişte băuturi delicioase şi răcoritoare. Zilele caniculare îţi dau bătaie de cap? O hidratare puternică şi totodată o răcorire garantată! Iată reţeta unor băuturi care te vor revigora şi îţi vor reda energia pierdută.

Limonada cu mentă este cea mai răcoritoare

Dintre toate băuturile pe care le consumam vara, niciuna nu este la fel de răcoritoare ca şi limonada cu mentă. Un deliciu şi o hidratare optimă. Prepararea este una rapidă fără prea mare bătaie de cap. Ai nevoie de: 6 lămâi, 1/2 ceaşcă de miere de albine, 1 ceaşcă de frunze de mentă proaspete, 6 căni cu apă. Dacă nu vrei să simţi pulpa de la lămâie, poţi să storci lămâile înainte de a le pune în blender. Se amestecă zeama de lămâie, mierea, menta şi gheaţa în blender, după care se adaugă şi apa.

Smoothie de căpşuni

Ai nevoie de 250 g de căpşune îngheţate, 250 g de iaurt, 150 ml lapte degresat şi 8 cuburi de gheaţă. Se amestecă ingredientele în blender şi iată o băutură delicioasă, răcoritoare şi sănătoasă.

Smoothie de banane şi căpşuni pentru copii

Ai nevoie de 4 căni cu apă plată, 1/2 cană migdale înmuiate în apă, 3 banane şi 1-2 căni cu căpşuni pe care să le amesteci în blender. Opţional se poate adăuga puţină miere de albine sau scorţişoară.

Smoothie multivitamine

Poţi să treci la pasul următor şi să adaugi în băutura ta câteva frunze de verdeaţă pentru a completa valoarea nutritivă a fructelor cu enzimele din verdeţurile crude. Gustul va fi la fel de delicios şi nu vei simţi gustul verdeţurilor. Aşadar, ai nevoie de 1 portocală, 1 banană, câteva fructe de pădure îngheţate, puţină apă şi poţi să alegi între frunzele de nap, spanac şi salată verde.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou