Greşeli frecvente în amenajări interioare

Ziarul Atac, 2 septembrie 2012, Ora 21:01

  • print
  • |
greseli-frecvente-in-amenajari-interioare-27394-1.jpg

Nu trebuie să fi un adevărat profesionist pentru a-ţi crea casa mult visată, dar cu siguranţă vei obţine un rezultat net superior dacă vei evita câteva din greşelile făcute adesea în amenajarea interioare.

• Lipsa oglinzilor
Oglinzile sunt de multe ori subevaluate. Atunci când folosim oglinzi camerele par mult mai spaţioase. În lipsa lor sau a ferestrelor te vei simţi închis ca într-o cutie, aşa că nu ezită să atârni una sau două oglinzi decorative pe pereţii casei tale. Fii creativ! Poţi să găseşti numeroase oglinzi în forme şi dimensiuni diferite dacă vei căuta în magazinele din oraşul tău. Nu numai că încăperea va părea mai mare, dar vei obţine şi un surplus de strălucire prin reflexia luminii.

• Nu cocoţa tablourile prea sus pe perete
Locul unde îţi vei amplasa colecţia de fotografii sau de opere de artă este alegerea ta. Fiecare este liber să facă o alegere. Totuşi, ţine minte cât de înalţi vor fi oamenii care se vor uita la ele. Dacă le vei pune prea jos, atunci vizitatorii tăi vor pleca de la tine cu dureri de spate, iar dacă le vei atrana undeva prea sus, nici măcar nu se vor mai obosi să le admire. Modul în care aranjezi fotografiile sau tablourile infuenteaza şi modul în care vor fi percepuţi pereţii. Astfel, în funcţie de amplasament, ei vor părea mai înalţi sau mai scunzi. Trebuie să eviţi senzaţia că tavanul sta să îţi cadă în cap!

• Acordă timpul cuvenit unui proces de reamenajare
Nu trebuie să priveşti amenajarea locuinţei că pe o cursă! Un proces creativ eficient necesită multă planificare şi organizare. Dacă vei grăbi lucrurile şi vei sări peste etape, vei face cel mai probabil alegeri ce vor avea consecinţe nefaste. Aşa că fii atent!

• Apelează la natură
Una dintre cele mai grozave modalităţi de a îmbunătăţi o încăpere este de a adăuga ici colo câteva plante. Adăugarea plantelor ornamentale adăugă un sentiment de naturaleţe camerei şi, în plus, aerul va fi mai proaspăt, mai revigorant şi chiar plin de arome. Atunci când vrei să amenajezi o încăpere, să nu uiţi niciodată să iei în calcul toate cele cinci simţuri pe care le ai când iei o decizie.

• Muzica îţi crează armonie
A aranja o cameră în funcţie de acustica poate fi unul dintre cele mai dificile aspecte ale designului interior. Este însă o decizie fundamentală pentru o cameră de distracţii. Nimic nu este mai important ca sunetul atunci când priveşti un film! Nu folosi multe suprafeţe tari în astfel de încăperi, care să deformeze sunetele atunci când se propagă. Captează-le cu ajutorul mochetelor şi sofalelor moi. O podea din lemn dur poate arăta grozav, dar pentru a reduce zgomotul mai bine pune şi câteva covoare. Vei fi surprins cât de importantă este acustica de fapt.

• Nu cumpăra mobila fără să verifici dimensiunile camerei
Mobila supradimensionata sufoca încăperea. Va face ca orice cameră să pară mică şi înghesuită, dacă nu este folosită corect. Nu este nimic rău cu mobilă de mari dimensiuni atunci când ai o casă care să o suporte. Dacă vei folosi, însă, mobilier mai mic vei deschide camera, te vei simţi mai liber. Şi încă un sfat! Ai grijă ca ceea ce cumperi să poată fi introdus pe uşă!

• Nu supraaglomera camera cu mobilă
Se spune că dormitorul tău trebuie să reflecte starea ta de spirit. O încăpere supraaglomerată cu măsuţe de cafea, canapele, tabureti pentru picioare, coşuri de hârtie sau orice altceva poate să te afecteze psihic. Trebuie să îţi laşi destul spaţiu liber! Fereşte-te de tendinţa de a umple orice colţişor rămas gol. Păstrează ceva din cameră! Îţi va fi mult mai uşor să te relaxezi şi să o iei de la capăt.

• Atenţie cum combini culorilor
Cromatica unei încăperi nu este determinată numai de culoarea pereţilor. Nuanţele şi tentele mobilierului joacă un rol la fel de important. Trebuie să fi atent să nu suprasaturezi o cameră atunci când foloseşti numai nuanţe roşcate într-o încăpere pe care o vrei roşie. Cele mai multe magazine de mobilă dispun de eşantioane de culori asortate care te vor ajuta să alegi cea mai bună cromatică pentru casa ta.

• Ai grijă ca iluminarea camerei să fie una corectă
Orice proiect poate să arate bine pe întuneric, dar ce se întâmplă atunci când aprinzi lumina? Atunci când îţi gândeşti designul casei nu trebuie să uiţi unul dintre cele mai importante aspecte. Iluminarea poate să pună în valoare sau să distrugă o idee. Lumina este cea care dă emoţie unei camere. Nu vrei ca încăperea să fie prea strălucitoare ca şi cum ai fi în interiorul unui bec, dar în acelaşi timp trebuie să dispui de lumină pentru a evita depresia. Există o mare varietate de sisteme de iluminare de unde să alegi, aşa că nu trebuie să îţi fie teamă să cauţi soluţii.

• Nu cumpăra vopseaua înaintea mobilierului şi a tapiţeriilor
Culoarea va fi întotdeauna una dintre cele mai importante decizii care se iau în timpul procesului de design. Nu te grăbi! Zugrăvirea pereţilor este nu numai cea mai îndelungată etapă, ci mai ales cea cu efect permanent. O masă sau o canapea pot fi uşor mutate, dar cu vopseaua este altă poveste. Trebuie să fi sigur de mobilierul şi accesoriile alese pentru camera şi abia apoi ia bucăţi din ţesătura aleasă pentru tapiţerie pentru a vedea dacă se potriveşte cu vopseaua pe care o vrei. Îţi va fi mult mai uşor să asortezi zugrăveala cu mobilierul decât invers.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
20:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou