Ingrediente periculoase dar prezente în alimente. Ai mai mânca aşa ceva?
Mirela Ene, 10 februarie 2013, Ora 21:36
- |
- Tweet
Unele alimente conţin ingrediente la care nu te-ai fi aşteptat niciodată. Ca de exemplu un aminoacid care se găseşte în părul uman, folosit pentru pâine. Sau ceară din lana oilor, folosită la guma de mestecat. Iată şi alte exemple la fel de suprinzatoare.
1. Castoreum
Ce e? Extract din glandele perineale ale castorului
La ce foloseşte? La accentuarea gustului aromelor de căpşuni, zmeură şi alte fructe de pădure.
2. Lanolina
Ce e? Substanţa, asemănătoare cu ceară, secretata de glandele animalelor acoperite cu lâna.
La ce foloseşte? La producţia gumei de mestecat.
3. Gelatină
Ce e? Substanţa obţinută prin fierberea oaselor, tendoanelor şi a pieilor.
La ce foloseşte? La producţia jeleurilor sau a altor ingrediente folosite în cofetarii.
4. Cheag
Ce e? O enzimă găsită în stomacul viţeilor.
La ce foloseşte? La prepararea brânzeturilor.
5. Şelac
Ce e? Secreţia unui gândac din Thailanda (shellac).
La ce foloseşte? La prepararea dulciurilor, jeleurilor, glazurilor.
6. L-Cisteina
Ce e? Un aminoacid găsit în părul uman şi în penele de raţă.
La ce foloseşte? La unele produse de panificaţie, pentru a îmbunătăţi textura şi ca să reziste mai mult timp pe rafturi.