Învaţă să fii o super mămică!

Ziarul Atac, 12 august 2012, Ora 21:44

  • print
  • |
invata-sa-fii-o-super-mamica-27293-1.jpg

Când eşti mămică, timpul liber de care dispui este aproape inexistent, iar pentru a reuşi să-ţi dedici câteva sferturi de oră pe zi trebuie să-ţi drămuieşt cu atenţie timpul şi activităţile.

Iată câteva ponturi numai bune de urmat, pentru a-ţi recăpăta forma avută înaintea sarcinii. Află ce trebuie să mănânci, ce exerciţii să faci pentru a scăpa de grăsimea în exces şi cum să devii mai rezistentă la efort şi să debordezi de energie.

Lucrează-ţi muşchii! În activitatea de zi cu zi eşti obişnuită cu multitasking-ul: alergi între serviciu, familie şi o grămadă de alte obligaţii. Fă la fel şi cu muşchii tăi: lucrează mai multe grupe simultan. Îţi va lua jumătate din timpul alocat unei şedinţe de fitness obişnuită, adică în jur de 10-15 minute. Arde minim 500 de calorii pe zi! Fă trei dintre aceste activităţi sportive în fiecare săptămână pentru a scăpa de grăsime, a deveni rezistentă la efort şi a-ţi maximiza rezultatele.

• Mergi pe bicicletă cu o viteză de cel puţin 12 km/oră (timp de o oră)
• Aleargă 1,5 km în 12 minute, timp de o oră, sau 10 minute pentru aceeaşi distanţă, timp de 45 de minute
• Joacă tenis (tot o oră)
• Înoată fără a depune un efort prea mare, timp de 65 de minute.

Ştiai că...

Nu trebuie să pleci niciodată de acasă fără sticla cu apă. Hidratarea joacă un rol major când vine vorba de energie. Mai ales dacă alăptezi, nivelul fluidelor din corpul tău scade simţitor.

Deshidratarea duce la diminuarea volumului de sânge: cu cât organele primesc mai puţin sânge (inclusiv creierul), cu atât vei fi mai devitalizata şi mai obosită.

Bea apă plată sau carbogazoasă şi mănâncă legume (şi ele au un conţinut ridicat de apă).

Nu trebuie să-ţi neglijerzi alimentaţia. Cu toată debandada provocată de hrănirea bebeluşului, schimbarea, îmbrăcarea, nu e de mirare că multe mămici înfulecă în grabă nişte snack-uri în locul unui prânz sănătos. Mănâncă echilibrat şi ia o gustare la fiecare trei ore.

Mixează carbohidraţii buni cu proteinele şi grăsimile: cerealele integrale cu laptele şi nucile, sau iaurtul simplu cu afinele şi alunele.

Folosită ca stimulent, cafeaua dăunează sugarului. O să te trezească pe moment, dar o să te adoarmă la scurt timp după. Acelaşi efect îl au şi băuturile energizante sau dulciurile.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou