Metode de exfoliere a tenului

Ziarul Atac, 5 iunie 2013, Ora 11:01

  • print
  • |
metode-de-exfoliere-a-tenului-31312-1.jpg

Prin procedeul de exfoliere faci un mare bine pielii, insa in aceeasi masura poti produce si neajunsuri.

Din acest motiv, este important sa adopti o metoda de exfoliere care se pliaza pe tipul tau de ten: uscat, gras, sensibil sau normal. Indiferent de tipul de ten, pielea are nevoie de exfoliere. Exfolierea inseamna indeapartarea stratului de celule moarte de la suprafata epidermei, pentru ca pielea sa-si dezvaluie un alt strat mai sanatos, care ii va conferi urmatoarele calitati: catifelare, stralucire, prospetime.

In lipsa exfolierii, pielea risca sa devina din ce in ce mai uscata, sa capete o culoare terna si pamantie si sa imbatraneasca mai rapid. Pielea are nevoie de exfoliere pentru a-si recapata prospetimea.

Astfel procesul are loc la nivelul intregului corp, insa in ceea ce priveste tenul, lucrurile sunt putin mai complicate, pentru ca metodele de exfoliere ar trebui alese in functie de tipul de piele.  Cele mai potrivite metode de exfoliere pentru trei tipuri de ten cu probleme

1. Tenul uscat

Este cel care poate face fata cu succes unei exfolieri putin mai intense. Daca faci parte din aceasta categorie, poti sa incerci microdermabraziunea, care este mai eficienta decat exolierea mecanica facuta acasa cu diverse scruburi. Microdermabraziunea se face numai de catre o persoana specializata, nefiind o metoda invaziva. De asemenea, poti testa si exfolierea chimica, folosind un produs ce contine acizi alfa-hidroxi. Poti exfolia cam de doua ori pe saptamana.

2. Tenul gras

Poate fi mai problematic: daca este exfoliat prea des, poate reactiona urat, in sensul ca pielea poate secreta si mai mult sebum. De aceea, este indicat sa exfoliezi pielea o data, cel mult de doua ori pe saptamana. Daca ai tenul gras si esti predispusa la aparitia cosurilor, exfoliaza cu un produs care contine acizi beta-hidroxi... (citeste continuarea aici)

sursa: AndreeaRaicu.ro

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:09
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou