Obţine eleganţă şi rafinament prin decor cu printuri florale

Ziarul Atac, 2 septembrie 2012, Ora 21:35

  • print
  • |
obtine-eleganta-si-rafinament-prin-decor-cu-printuri-florale-27398-1.jpg

Printurile florale oferă unei încăperi o doză ridicată de romantism şi feminitate. Tiparele florale stilizate îşi găsesc loc pe pereţi, corpurile de mobilier, textile, draperii, oglinzi, sticlă, dar mai nou au "invadat" şi obiectele electrocasnice, care se transformă din obiecte utilitare, în unele decorative.

Printre beneficiile alegerii printurilor florale se număra varietatea largă de culori, dar şi naturaleţea acestora. Unul dintre dezavantaje este riscul asocierii greşite sau aglomerarea stilurilor şi tiparelor. Pernele decorative, aşternuturile pentru pat, perdelele, draperiile şi covoarele pot fi înlocuite cu uşurinţă, schimbând total aspectul unei camere.

Însă trebuie să ai grijă la felul în care îmbini culorile, la tipul de imprimeuri combinate şi la multe alte reguli de bază în folosirea printurilor florale:
Armonia culorilor. Cauta temele florale care sunt în concordanţă cu nuanţele pe care le-ai folosit deja în decorarea casei tale. Dacă ai un covor verde, de exemplu, alege un prinţ care să includă frunze verzi, într-o nuanţă asemănătoare covorului tău.

Echilibru. Echilibrează imprimeurile puternice cu suprafeţe neutre, libere, precum pereţii, podelele, aşternuturile sau perdelele. Printurile florale îndrăzneţe sunt interesante, dar este recomandat să le foloseşti în cantităţi mici.

Schema de culori. Un prinţ floral poate fi un punct de plecare pentru alcătuirea unei scheme cromatice pentru camera ta. Alege culoarea de fundal a printului pentru a-ţi colora pereţii, iar dacă aceasta este prea îndrăzneaţă, alege una dintre celelalte culori. Stabileşte apoi alte două culori pe care le vei folosi pentru a decora.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:55
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou