Paella cu fructe de mare

Diana Ionescu, 28 ianuarie 2013, Ora 18:44

  • print
  • |
paella-cu-fructe-de-mare-29139-1.jpg

Paella este originară din Valencia, Spania şi este un amestec savuros de ingrediente,de la diferite tipuri de carne până la variate soiuri de peşte, fructe de mare,orez şi legume. Printre ingrediente se numără şi cârnaţii foarte picanti- chorizo- un fel de tocătura de vânat numită monteria. Vă prezentăm o reţetă de paella simplă,ce aparţine marelui maestru bucătar Gordon Ramsay.


Ingrediente:

500 g creveţi cruzi (întregi sau fără capete)
3 pulpe de pui dezosate şi fără piele
200 g cârnaţi chorizo(sau cârnat picant crud uscat)
300 g orez pentru paella(sau orez cu bob lung)
400 g mazăre (dezgheţata,dacă e congelată)
2 roşii mari,tocate mare
2 ardei kapia roşu tăiaţi cubuleţe
o priză generoasă de fire de şofran
1 ceapă curăţată şi tocată
2-3 căţei de usturoi feliaţi fin
1 ardei roşu chilli uscat tăiat pe diagonală
1/2 linguriţă cimbru
2 linguri de ulei de măsline,plus încă puţin pentru stropit
sare de mare şi piper proaspăt măcinat
1/2 linguriţă de boia de ardei

Preparare:

Se pune la fiert o cratiţă cu 1,5 litri apă.Această apă se va adăuga ulterior în paella.

Carnea de pui se taie bucăţi mici.

Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă specială pentru acest preparat sau o tigaie mai mare.

Se adăugă ceapă, ardeiul kapia, usturoiul, chilli şi cimbrul şi se călesc pe foc mare câteva minute, până ce legumele încep să se înmoaie.

Bucăţile de pui se asezonează cu sare şi piper, apoi se pun în cratiţa peste legume cu feliile de chorizo şi boia.

Se prăjeşte amestecând des,pe foc mare până ce puiul se rumeneşte uşor.

Se adăugă orezul şi se amestecă 2-3 minute, apoi se toarnă deasupra apă fiartă din cratiţă până ce depăşeşte orezul cu 1 cm.

Se lasa să fiarbă la foc mic,când începe să clocotească se presara firele de şofran şi se amestecă bine.

Se pun roşiile,se potriveşte de sare şi piper şi se lasa să fiarbă încet,amestecând des,timp de 12-15 minute,în funcţie de cât de uşor fierbe orezul.

Când orezul este al dente se adăugă mazărea şi o lăsăm să fiarbă 5 minute.

Adăugăm creveţii,puţină apă fiartă şi amestecăm uşor.Se lasa să fiarbă la foc mediu timp de 3 minute până ce creveţii devin opaci.

Opţional,puteţi adăuga odată cu creveţii,calmari şi scoici.

Se gustă şi se condimentează.

Se ia cratiţa de pe foc,se acoperă şi se lasa preparatul să se odihnească 5 minute,pentru că aromele să se întrepătrundă.

Se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se serveşte direct din cratiţă.

Poftă bună!

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:16
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou