Răsfaţă-te cu tratamente corporale preparate acasă

Ziarul Atac, 28 octombrie 2012, Ora 22:51

  • print
  • |
rasfata-te-cu-tratamente-corporale-preparate-acasa-27834-1.jpg

Tratamentele corporale nu ar trebui să lipsească din ritualul tău de îngrijire, deoarece au multiple beneficii. Folosite drept cremă pentru masaj, acestea stimulează circulaţia limfatică, reducând aspectul de coajă de portocală al pielii.

Iar datorită ingredientelor pe care le conţin, tratamentele corporale te ajută să slăbeşti uniform şi fără efecte secundare precum piele flască şi ternă.

În cazul în care ai ales o dietă de slăbire rapidă, tratamentele corporale şi masajul sunt cu atât mai importante pentru frumuseţea şi elasticitatea pielii tale.

Cremă din unt, zahăr şi cafea

Un tratament corporal cu efecte multiple. Untul hidratează pielea şi menţine elasticitatea acesteia, datorită vitaminelor A şi E pe care le conţine, în acelaşi timp oferind o protecţie îndelungată împotriva radicalilor liberi, mulţumită seleniului, mineral cu efect antioxidant.
Zahărul îndepărtează celulele moarte şi alături de zaţul de cafea stimulează circulaţia limfatică şi vascularizarea ţesuturilor, astfel încât, în scurt timp, celulită va deveni o simplă amintire neplăcută. Nu uita că majoritatea tratamentelor anticelulitice din comerţ au drept ingredient de bază cofeină.

Amestecă trei linguri de unt, patru de zahăr (dacă ai zahăr brun este cu atât mai bine), o cană de zaţ de cafea cald şi câteva picături de ulei de măsline. Masează abdomenul şi picioarele cu mişcări circulare, după care împachetează-te cu folie alimentară. Lasă să acţioneze măcar 20 de minute şi clăteşte, alternând apa caldă cu cea rece.

Cremă din grapefruit şi sare de mare

Foloseşte acest amestec dacă vrei o piele intens hidratată şi curăţată în profunzime, dar dacă ai o piele sensibilă, fii precaută atunci când aplici crema. Sarea de mare este bogată în minerale precum sodiu, magneziu, potasiu, acestea fiind asemănătoare cu celulele pielii.
Nu întâmplător ai observat că de fiecare dată când mergi la mare pielea ta este mult mai sănătoasă, mai fermă şi fără urme de acnee. Grapefruitul este bogat în Vitamina C - un important antoxidant, iar uleiurile esenţiale aflate în coaja fructului au proprietăţi antibacteriene recunoscute în industria cosmetică.

Pentru un bol de cremă ai nevoie de un grapefruit tocat în blender, o ceaşcă de sare de mare, sucul stors de la o lămâie, trei linguri de ulei de măsline şi câteva picături de aloe vera (dacă ai prin casă). Aplică amestecul cu mişcări ferme, împachetează-te cu folie alimentară şi stai învelită cu o pătură groasă. După 20 de minute clăteşte cu apă caldă, dar fără gel de dus, pentru a lăsa ingredientele active să acţioneze în profunzime asupra ţesuturilor.

Tratament cu ghimbir şi ardei iute

Iată o reţetă "picantă", dar extrem de eficientă împotriva celulitei şi a retenţiei de apă, datorită substanţelor active pe care le conţin ghimbirul şi ardeiul iute, care au efect stimulator, antioxidant, antiseptic şi de revigorare a ţesuturilor.

Nu folosi tratamentul cu ghimbir şi ardei iute dacă ai pielea sensibilă, deoarece îţi va da o senzaţie neplăcută de arsură. Chiar şi în cazul pielii normale, este indicat să apelezi la acest tratament doar o dată pe săptămână, petru a evita iritaţiile şi alergiile.

Toacă la blender doi ardei iuţi roşii, două bucăţi de ghimbir, după care adăugă o ceaşcă de unt şi ulei de măsline cât cuprinde. Masează energic pielea, acoperă zona respectivă cu un prosop gros şi lasă tratamentul să acţioneze 15 minute. Nu folosi folie alimentară petru împachetări, deoarece ardeiul iute îţi va provoca arsuri.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:34
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou