Reguli de bună purtare în supermarket

Ziarul Atac, 11 iunie 2013, Ora 12:56

  • print
  • |
reguli-de-buna-purtare-in-supermarket-31527-1.jpg

Am voie să gust o bobiţă de strugure de la raionul de fructe? Dar să deschid o sticlă de suc înainte de a plăti? Pot cumpăra cu bonuri de masă un televizor? Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (ANPC România) ne-a dat răspunsurile.

1. Pot cumpăra un singur articol în cazul în care articolul respectiv se vinde la bax

Legea interzice condiţiona-rea vânzării unui produs de o anumită cantitate. Aşadar, nu eşti obligată să cumperi pentru o sticlă, două de apă, un bax întreg. ANPC România completează: dacă agentul economic nu se adresează consumatorului persoană fizică (gen Metro), observaţia nu mai e valabilă.

2. Este permis să gust fructe (cireşe, struguri) de la raionul de fructe.

FALS: Chiar dacă este tentant să rupi o bobiţă de strugure de pe un ciorchine, este interzis să faci acest lucru. Ţie, în calitate de cumpărător, îţi convine să vrei să cumperi struguri şi să nu găseşti unul întreg? Poţi face acest lucru doar în cazul în care la raionul respectiv există un şef (sau o persoană autorizată) şi te invită să guşti dintr-un produs anume. Altfel, nu.

3. În cazul în care preţul de la casă este mai mare decât cel de la raft, preţul real este cel de la raft.

Adevărat: Comerciantul este obligat să vândă produsele la preţurile specificate pe etichetă. În cazul în care observi această neregulă la casă ori pe bon, este dreptul tău să reacţionezi. Aşadar, mare atenţie: oricare ar fi diferenţa de sumă, nu are nimeni dreptul să se bage în portofelul tău!

4. Am voie să încep o ciocolată/ pachet de gumă/ sticlă de suc şi să plătesc la casă cu ambalajul respectiv.

Adevărat: În cele mai multe cazuri, ai voie să faci acest lucru. ANPC România precizează: depinde de politica comerciantu¬lui! Prin urmare, cel mai corect, înainte de a desface o ciocolată, într-un supermarket, întreabă mai întâi la Biroul de Informaţii. Şi nu uita: păstrează ambalajul măcar până la casă!

5. Tipul de tichet (de masă/ restaurant, cadou) condiţionează tipul de produs.

ADEVĂRAT: În cazul în care ai tichete-cadouri poţi cumpăra şi alte produse decât produsele alimen¬tare. Evident, nu vei putea cumpăra, de exemplu, un televizor cu tichete de masă. Dar poţi achiziţiona produse cosmetice. Acest lucru depinde, însă, de comerciant.

sursa: Lumea Femeilor

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
08:18
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou