Reţete uşoare de vară

Ziarul Atac, 31 iulie 2012, Ora 12:34

  • print
  • |
retete-usoare-de-vara-27237-1.jpg

Supă de morcovi cu ghimbir şi iaurt (dificultate medie, timp preparare 30 min, 4 porţii)

Ingrediente:
ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată
2 căţei de usturoi zdrobiţi
2 linguriţe cu ghimbir proaspăt ras
2 linguriţe cu chimen
500 grame de cartofi dulci, tăiaţi bucăţele
4 morcovi mari, tăiaţi bucăţi
1 litru de apă
130 grame de iaurt degresat
arpagic proaspăt tocat

Mod de preparare:
Pune o tigaie la foc şi unge-o cu ulei de măsline, apoi pune ceapă la călit. Adaugă usturoiul, ghimbirul şi chimenul şi mai lasă la foc 1-2 minute. Pune apoi cartofii dulci, morcovul, apa şi dă focul mare şi lasă la fiert. Apoi dă focul mai mic şi mai lasă 15-20 de minute, până se fac legumele. Lasă la răcit. Împarte compoziţia în două şi pune-o la blender. Pune apoi supa într-o tigaie curată la foc mic şi las-o la încălzit. Se serveşte cu iaurt şi arpagic.

Supă de Mango

Ingrediente:
1-2 fructe mango
250 ml iaurt
1 cana lapte
1 lingura zahăr pudră
2-3 piersici
o lingură unt

Mod de preparare:
1. Se curăţă şi se taie bucăţele, 1-2 fructe mango, bine coapte. Se pun în blender şi se adaugă iaurtul proaspăt, o cană cu lapte şi o lingură cu zahăr pudră. Ingredientele se amestecă bine, până rezultă o spumă, pe care o laşi să se liniştească într-un vas, la rece.
2. Curăţă de coajă şi taie felii 2-3 piersici pe care le căleşti uşor pe foc, într-o cratiţă, cu puţin unt. Le dai deoparte, le pudrezi cu zahăr şi le laşi să se răcească bine. Serveşte supa de mango cu câteva bucăţele de piersică în ea. Este o "nebunie"!

Supă de broccoli cu usturoi şi cartofi (dificultate medie, timp preparare 30 min, 4 porţii)

Ingrediente:
1 lingură cu ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată
3 căţei de usturoi, tocaţi
300 grame de broccoli
1 cartof, curăţat şi tocat
4 ceşti cu supă de pui
1/4 linguriţă cu nucşoară
sare şi piper după gust

Mod de preparare:
Într-o tigaie, încălzeşte uleiul de măsline şi căleşte usturoiul şi ceapă. Adaugă supa, cartoful, broccoli şi lasă-l la fiert. Dă apoi focul mic şi mai lasă la foc aproximativ 15 minte, până legumele devin moi. Pune amestecul obţinut în blender până obţii o supă. Toarnă supa iar în tigaie şi încălzeşte-o. Adaugă după gust sare, piper şi nucşoară.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
03:31
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou