Sfaturi pentru o toamnă mohorâtă

Ziarul Atac, 15 octombrie 2012, Ora 00:12

  • print
  • |
sfaturi-pentru-o-toamna-mohorata-27733-1.jpg

Nu renunţa la activităţile sportive
Exerciţiile fizice uşoare stimulează sistemul imunitar prin intensificarea activităţii neutrofilelor (un tip de celule albe din sânge responsabile cu apărarea antiinfecţioasa a organismului tău), care sunt esenţiale în protejarea organismului tău împotriva infecţiilor virale şi bacteriene. Exerciţiile fizice trebuie să fie blânde toamna. Încearcă să eviţi exerciţiile puternice de aerobic în aer liber, în lunile de toamnă mai reci, pentru a reduce consumul de energie vitală, care îţi slăbesc sistemul. În schimb concentraza-te pe exerciţii fizice uşoare sau moderate ca mersul pe jos sau yoga.

Nu neglija mâncarea gătită sănătos
Optează pentru alimente calde dacă vrei să te menţii sănătoasă când vine toamna. Cu cât vremea devine mai rece, se prepară alimente gatite mai calde şi se reduce cantitatea de alimente reci prime în dieta ta. Încearcă să foloseşti tehnici de gătit cum sunt coptul, prăjirea şi fierberea pentru a îmbunătăţi absorbţia nutrienţilor din alimente în lunile cu vreme rece.

Consumă multe fructe şi legume suculente, dar şi sucuri natrurale şi vitamine
Schimbările climatice duc la deshidratarea organismului, fapt care ne afectează tot corpul, în special plămânii şi pielea, iar deshidratarea conduce la o piele uscată, la tuse uscată şi la constipaţie. Poţi însă evita aceste neplăceri dacă introduci în alimentaţia ta fructe zemoase, cum ar fi pere, rodii, mere care pot reduce drastic aceste efecte. Pentru a ajuta la stimularea sistemului imunitar, adăugă unele legume de sezon bogate în vitamine, cum ar fi cartofii dulci, morcovii, varza roşie, sfecla roşie şi dovleceii de toamnă. Dacă nu ai alergii, încearcă să adaugi şi unele alimente picante şi aromate în dieta ta, cum ar fi ceapă verde, usturoiul sau ghimbir proaspăt ori ceapă şi pătrunjel verde.

Nu sări peste orele de somn
Toamna, pe măsură ce zilele devin mai scurte, încearcă să mergi la culcare mai devreme pentru a evita nopţile reci şi trezeşte-te devreme pentru a te bucura de aerul proaspăt de dimineaţă. Culcatul devreme şi trezitul aşişderea te ţin sănătoasă. Conform vechii înţelepciuni chineze, programul de somn trebuie să se regleze în funcţie de durata luminii zilei.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:29
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou