Sfaturi pentru un păr sănătos

Ziarul Atac, 22 iulie 2012, Ora 22:32

  • print
  • |
sfaturi-pentru-un-par-sanatos-27145-1.jpg

Perie-ţi părul înainte de a-l spăla! În acest fel vei îndepărta o parte din impurităţi.

Alege-ţi şamponul în funcţie de tipul de păr. Nu există o regulă despre cât de des trebuie să-ţi speli părul. Trebuie spălat de fiecare dată când îl simţi murdar.

Masează-ţi uşor scalpul pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui.

Clăteşte-l bine. După spălare, ai grijă să-l clăteşti bine cu apă curată pentru a îndepărta şamponul. Pentru a da strălucire, poţi adăuga în apă puţin oţet de mere.

Nu folosi la spălat apă fierbinte!

Dacă timpul îţi permite, lasă părul să se usuce natural. Stoarce-l de apă şi apoi foloseşte prosopul pentru a-l usca. În acest fel se va păstra hidratat şi va avea un aspect mai sănătos.

Nu folosi peria decât atunci când părul tău este uscat. Părul umed este mai fragil şi poate fi rupt uşor. Evită periile de plastic. Acestea pot încurca părul.

Limitează pe cât posibil folosirea ondulatoarelor sau a plăcilor pentru îndreptat. Temperaturile ridicate pot afecta sănătatea firului de păr.

Urmează o dietă echilibrată şi încearcă să reduci nivelul de stres. Un stil de viaţă sănătos te va ajuta să îţi păstrezi sănătatea ta şi a părului tău.

Nu folosi zilnic uscătorul de păr, placa pentru întins părul sau ondulatorul. Îţi vor ataca părul fără milă.

Când foloseşti ustensile de metal pentru a-ţi coafa părul, nu lăsa şuviţele să vină în contact cu sursa de căldura mai mult de 3 secunde. Nu uita ca, înainte de a-ţi aranja părul, să pulverizezi pe el produse de protejare împotriva căldurii.

Dacă ai părul drept, alege un pieptene cu dinţii rari, iar dacă ai părul ondulat, foloseşte o perie moale din păr natural.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:37
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou