Ţie ce tip de sprâncene ţi se potrivesc?

Ziarul Atac, 12 iunie 2012, Ora 14:05

  • print
  • |
tie-ce-tip-de-sprancene-ti-se-potrivesc-26460-1.jpg

Forma sprâncenelor are un impact puternic asupra înfăţişării unei persoane. Nicio altă trăsătură nu influenţează la fel de dramatic înfăţişarea unei persoane în aceeaşi măsură în care o fac sprâncenele. Tocmai pentru că acestea sunt atât de importante pentru întreaga fizionomie, redactorii ziarului „Atac de Maramureş" şi make up artistul Alexandra Brândău îţi vin în ajutor pentru a-ţi arăta câte tipuri de sprâncene sunt, precum şi forma care te avantajează. Ceea ce trebuie să reţii este că nu ai nevoie de schimbări drastice, iar sprânceana care ţi se potriveşte este cea care se conturează după forma naturală, în proporţie de cel puţin 50%.

Iată cele cinci tipuri de bază de sprâncene:

Sprânceană forma rotundă

Această formă se potriveşte, în special, femeilor care au faţa pătrată sau bărbia ascuţită, cu oase proeminente. Sprâncenele cu forma rotundă „îndulcesc" puţin trăsăturile feţei.

Sprânceană forma ascuţită

Este potrivită pentru formele de faţă diamant sau rotunde. Aceasta are un efect de lifting asupra trăsăturilor feţei sau a ochilor în formă descendentă.

Sprânceană forma arcuită

În opinia specialiştilor, acest tip de sprânceană este forma cea mai apropiată de perfecţiune. Este asemănătoare formei ascuţite, dar cu rotunjimi care dau eleganţă şi fineţe.

Sprânceană forma „S" sau curbată

Este recomandată, în special, formei de faţă pătrată. Oferă un aer profesional.

Sprânceană forma plată

Este recomandată pentru forma de faţă alungită sau pentru femeile care îşi doresc un look cât mai natural.

Iată ce formă de sprânceană trebuie să alegi, în funcţie de fizionomia ta:

Pentru faţa ovală: se poate adopta orice tip de sprânceană, însă poţi evita sprâncenele foarte ascuţite, deoarece acestea nu fac altceva decât să „înăsprească" trăsăturile frumoase ale feţei ovale. Faţa ovală este forma perfectă de faţă. Încercăm mereu, prin machiaj, să corectăm alte tipuri de feţe pentru a ajunge la un aspect oval.

Pentru faţa rotundă: forma de sprâncene arcuite este cea mai indicată. De evitat forma exagerat de ascuţită sau sprâncenele rotunde sau plate.

Pentru faţa pătrată: sunt indicate formele rotunjite, uşor arcuite, în formă de „S". Păstrează linia sprâncenei mai groasă perntru a echilibra linia mandibulei.

Pentru faţa diamant: forma arcuită şi rotunjită, sunt ideale în acest caz, pentru a reduce din lăţimea tâmplelor. Se evită forma plată care va accentua lăţimea feţei.

Pentru faţa alungită: cea mai avantajoasă formă este cea plată. De evitat formele arcuite care nu fac altceva decât să adauge, vizual, lungimea feţei.

Pentru faţa inimă: cea mai potrivită formă de sprâncene este cea arcuită. Sprâncenele sunt partea superioară a inimii, iar bărbia este baza. De evitat forma plată, deoarece aceasta dezechilibrează şi mai mult trăsăturile feţei.

Totodată, mai trebuie să ţii seama de lungimea care ar trebui să o aibă sprânceana. În poza de mai jos se stabileşte cu ajutorul unor linii (pe care le poţi trasa cu o riglă) unde ar trebui să înceapă şi să se sfârşească sprânceana: cu rigla ţinută vertical din dreptul nării se stabileşte unde să înceapă, iar cu rigla din dreptul nării ţinută ca să vină direct la exteriorul colţului ochiului se arată unde trebuie să se sfârşească sprânceana. Linia din mijloc arată cum se stabilişte punctul potrivit unde ar trebui să se facă arcuirea: de la exteriorul nării rigla se ţine ca să „treacă" prin centrul irisului, iar punctul unde va întâlni sprânceana este punctul cel mai înalt al arcuirii.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
04:08
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou