Trei secrete esenţiale ca să rămâi însărcinată

Diana Ionescu, 21 ianuarie 2013, Ora 13:47

  • print
  • |
trei-secrete-esentiale-ca-sa-ramai-insarcinata-28938-1.jpg

Un băieţel sau o fetiţă sănătoasă nu sunt numai rezultatul faptului că ovulul dumneavoastră s-a întâlnit cu spermatozoidul partenerului. Iar atunci când sarcina dorită întârzie să apară, e bine să ştiţi că există trei lucruri critice care trebuie să se întâmple ca să puteţi concepe şi să purtaţi în burtică un făt sănătos până la termen. Desprecopii.com vă dezvăluie câteva secrete şi sfaturi
Secretul Nr. 1: Evitaţi ovulele şi spermatozoizii bătrâni
Studiile arată că pentru a produce un fetus sănătos şi viabil, aveţi nevoie de ovule şi spermatozoizi proaspăt produse de organism. Asta înseamnă că ar trebui să evitaţi să faceţi sex cu câteva zile înainte de ovulaţie, deoarece spermatozoizii pot trăi până la 3 zile. Un spermatozoid vechi de trei zile poate fi oarecum degradat şi defect.
De asemenea, ar trebui să evitaţi să faceţi sex după ovulaţie, când ovulul este încă viabil (până la 24 de ore după producerea ovulului), când şi el îmbătrâneşte şi poate fi defect.
Cea mai bună abordare este să aveţi rapoarte sexuale frecvente în timpul perioadei de maximă fertilitate şi să vă opriţi după ovulaţie, astfel ca să fie posibilă unirea dintre un spermatozoid şi un ovul proaspăt produse. În mod ideal, spermatozoizii vii şi tineri ar trebui să se afle în trompele uterine gata să fertilizeze ovulul atunci când este produs de organism.
Cea mai bună metodă de a face asta este să faceţi sex în ziua de dinaintea ovulaţiei. Asta înseamnă că dacă ovulati în ziua 14, ar trebui să faceţi sex în zilele 13 şi 14 şi apoi să vă abţineţi în ziua 15.
Asta vă va ajuta să vă asiguraţi că în trompe sunt prezenţi spermatozoizi proaspeţi, în aşteptarea ovulului care va fi produs. De asemenea, ar trebui să evitaţi contactele sexuale cu 3-5 zile înainte de ziua 12, pentru a aduna un număr mai mare de spermatozoizi.
Continuaţi actele sexuale în fiecare zi sau din două în două zile până când sunteţi sigură că s-a produs ovulaţia. După ce s-a produs ovulaţia, faceţi din nou pauză câteva zile.
Astfel reduceţi riscul fertilizării unui ovul îmbătrânit (şi poate defect), lucru care foarte probabil v-ar conduce la pierderea sarcinii.
Secretul Nr. 2. Măriţi numărul spermatozoizilor partenerului dumneavoastră înainte de a rămâne însărcinată
Există tehnici pe care le pot folosi bărbaţii pentru a-şi mări numărul spermatozoizilor, astfel că în ziua de dinainte să ovulati sunt capabili să elibereze un număr maxim de spermatozoizi sănătoşi.
La bărbaţi, asta înseamnă 3-5 zile de abstinentă (ne pare rău băieţi, nu trebuie să ejaculaţi deloc!). Dacă prelungiţi perioada de abstinenţă, riscaţi ca spermatozoizii partenerului să îmbătrânească înainte de ejaculare.
Există şi tehnici vechi de yoga sau de sex tantric care pot ajuta şi ele la mărirea numărului de spermatozoizi. Cercetările arată că în 3-5 zile de abstinenţă, mai multe sesiuni de preludiu extins, dar fără ejaculare, pot mări numărul spermatozoizilor (dar aveţi grijă de nivelul frustrării partenerului!). Repetarea acestui proces după o perioadă de timp poate mări calitatea spermei şi numărul spermatozoizilor.
Secretul Nr. 3. Nu încercaţi să concepeţi un copil dacă ovulaţia se produce după ziua 17
Aceasta este cel mai important secret. Faptul că nu aplicaţi acest secret este o cauză majoră a avortului spontan. După ce îi veţi înţelege importanţa, veţi putea şti care cicluri menstruale pot duce la conceperea unui fetus viabil şi care pot duce la un avort spontan.
Graficele de temperatură pot fi folosite pentru a determina momentul ovulaţiei. În timpul ciclului lunar, temperatura bazală (sau a corpului în stare de repaus) se schimbă, iar în momentul în care ovulati, producţia de progesteron creşte. Progesteronul este hormonul secretat de corpul luteic, ‑ craterul rămas în urmă după secretarea unui ovul.
Producţia de progesteron cauzează o creştere mică a temperaturii bazale (0,5º C sau 1º F). Astfel ştiţi că ziua în care va creşte temperatura bazală este probabil ziua în care ovulati. Totuşi, ovulaţia poate să se fi produs cu până la 3 zile înainte de creşterea temperaturii.
Momentul optim pentru ovulaţie este cel târziu ziua 14, când şansele de a produce un fetus viabil sunt de circa 90%. Dacă ovulati după ziua 15, şansele se reduc până la 43%.
Acest secret nu a fost prea cunoscut până acum. Ovulaţiile care se produc în mod regulat cu întârziere vă reduc şansele de a rămâne însărcinată. Ovulati mai puţin, din punct de vedere statistic, iar ţesutul endometrial nu mai este în situaţia optimă pentru a permite implantarea oului. Ovulaţia târzie duce şi la un risc mai mare de avort spontan, deoarece un ovul mai bătrân poate avea deficienţe, iar corpul luteic ce îmbătrâneşte poate să nu fie capabil să producă destul progesteron, hormonul care pregăteşte uterul pentru sarcina şi opreşte venirea menstruaţiei.
Medicii sunt foarte siguri că aplicând aceste trei secrete simple şi uşor de aplicat, care nu sunt cunoscute încă de toate cuplurile, şansele dumneavoastră de a rămâne însărcinată sunt mult mai mari.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:30
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou