Utilizări ciudate ale obiectelor de uz casnic

Ziarul Atac, 5 august 2012, Ora 23:12

  • print
  • |
utilizari-ciudate-ale-obiectelor-de-uz-casnic-27254-1.jpg

Cele mai comune obiecte din gospodărie pot să fie folosite şi în alte feluri în afară de cele cu care te-ai obişnuit. Pliculeţele de ceai, de exemplu, pot fi utilizate ca deodorant de picioare. Ţine picioarele 30 de minute în fiecare seară în apă cu ceai negru şi nu vei mai avea probleme atunci când îţi vei scoate pantofii.

În plus, conform Business Insider, dacă pui nişte pliculeţe uscate de ceai şi puţină hârtie igienică, vei aprinde fără probleme focul la grătar. Plicurile de ceai folosite pot fi puse şi în frigider pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. Iată ce lucruri ingenioase mai poţi face.

Saltelele vechi de yoga
Dacă salteaua de yoga nu îşi mai face bine treaba, s-a rupt şi uzat, nu trebuie să o arunci neapărat. O poţi pune sub cutia cu nisip a pisicii, asigurându-i aderenţa acesteia. În plus, lăbuţele pisicii se vor şterge de excesul de nisip, fără să-l mai ducă apoi în întreaga casă.
De asemenea o poţi pune pe sub mobila grea atunci când vrei să o muţi prin casă, astfel încât să nu zgârii parchetul.

Lingurile de metal te scapă de ochii umflaţi
Dacă te-ai trezit cu ochii umflaţi, ţine nişte linguriţe în frigider, iar după ce acestea se răcesc considerabil, ţine-le pe ochi. Vei vedea că faţa ta va arăta mai odihnită după câteva minute.

Nisipul pentru aşternutul igienic al pisicii îţi salvează telefonul mobil
Dacă telefonul tău se udă, încerca să-l pui într-o şosetă şi apoi într-o suprafaţă în care ai turnat nisip pe care în mod normal îl foloseşti în litiera pisicii. După ce ai scos bateria şi cartela SIM, lasă-l acolo, desfăcut, 2-3 zile. Apoi scoate-l şi vei vedea că nisipul a extras toată umezeala din aparat. Acest nisip absoarbe umezeala mai bine chiar decât boabele de orez negătit.

Şerveţele de copii
Acestea sunt mai versatile decât ai putea crede, fiind foarte bune la curăţarea electronicelor, precum laptopul, telefoanele şi diverse alte echipamente electrocasnice. Cu un şerveţel umed de copii îţi cureţi tastarura, mouse-ul şi telecomanda.

Cutiile metalice de bomboane mentolate
Acestea pot fi ţinute în geantă şi să depoziteti în ele orice hârtie care se poate mototoli altfel, precum cardurile de metrou. Mai poţi ţine în ele şi ace de siguranţă, pentru cazurile de urgenţă, bolduri şi alte obiecte mici. Poţi depozita chiar carduri şi cărţi de vizită.

Uleiul de cocos
Cocoşul poate fi folosit pentru îngrijirea pielii, curăţarea dinţilor şi că deodorant. Pentru a obţine un deodorant natural, amesteca părţi egale de ulei virgin de cocos, bicarbonat de sodiu şi amidon şi depozitează într-un borcan sigilat. Aplică la subraţ dimineaţa şi/sau seara, după dus, puţin amestec, cu degetele sau un tampon de bumbac.
Pentru pasta de dinţi, amesteca două linguri de ulei organic de nucă de cocos, 3 linguri de bicarbonat de sodiu şi 20 de picături de ulei esenţial de mentă, alături de câteva picături de extract de ştevie.

Apa oxigenată
Aceasta face adevărate miracole în cazul petelor, fiind şi un antiseptic de excepţie. Combina apă oxigenată cu bicarbonat de sodiu şi 2 linguri de detergent şi vei obţine soluţia perfectă de îndepărtare a petelor.

Şamponul rămas pe fundul recipientului
Pune nişte apă peste puţinul şampon rămas în recipient, amesteca şi pune lichidul în bolul în care îţi ţii unghiile la înmuiat. Cuticulele vor fi foarte uşor de eliminat apoi, iar mâinile vor rămâne parfumate. Dacă aplici acest amestec şi pe ochelarii de înot, după care clăteşti, aceştia nu se vor mai aburi.

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
12:17
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou