Vrei să prepari mâncare sănătoasă? Uite ce-ţi lipseşte din bucătărie

Ziarul Atac, 27 februarie 2013, Ora 09:08

  • print
  • |
vrei-sa-prepari-mancare-sanatoasa-uite-ce-ti-lipseste-din-bucatarie-29587-1.jpg

Dacă vrei să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată, nu este de ajuns doar să cumperi alimente de calitate și să respecți regulile nutriționale. Trebuie să ai ustensilele și aparatele potrivite, nu trebuie neapărat să fii un master chef.

1. Vase de calitate

O bucătărie bine utilată trebuie să conțină neapărat un set complet de vase de foarte bună calitate. Nu te uita la preț, va fi o investiție de durată. Este recomandat să folosești vase din oțel inoxidabil,deoarece permit o repartiție rapidă și omogenă a căldurii și nu este necesară folosirea uleiului. Se pot folosi și vasele yena sau cele din ceramică. În niciun caz, nu folosi vase din aluminiu!

2. Caserole / Aparat de vidat

Dacă vrei să păstrezi alimentele proaspete pentru mai mult timp, atunci ai nevoie de un set de caserole refolosibile, de diferite dimensiuni, care să fie ușor de depozitat și de curățat. O alternativă poate fi și aparatul de vidat pungi.

3. Set de cuțite de calitate

Folosirea cuțitelor tocite pentru tăierea cărnii și a legumelor este foarte enervantă. Fă-ți o favoare și cumpără-ți un set nou de cuțite din oțel inoxidabil. Ele vor face pregătirea mesei mai ușoară și mai eficientă.

4. Deschizător de conserve

Nu este nimic mai rău decât un deschizător de conserve care este greu de utilizat (te poți tăia) sau care se strică fix în momentul utilizării.

5. Ciocan pentru carne

Este foarte folositor, putem să gătim mai repede, dar și mai gustos, condimentele impregnându-se mult mai bine în carne, iar aceasta devenind mai fragedă și mai aromată.

6. Blender

Blender-ul poate fi folosit la o mulțime de preparate, cum ar fi: smoothie, înghețată, shake proteic, supă cremă, piure și multe altele. Cu ajutorul lui, poți prepara foarte repede o gustare sănătoasă și gustoasă. Poți găsi pe internet o mulțime de rețete.

7. Cântar electronic și cupe de măsurare

Dacă vrei să știi exact ce cantități de nutrienți consumi, ai nevoie de un cântar electronic. Cupele de măsurare sunt foarte folositoare atunci când pregătești sosuri pentru salate, când adaugi sare, zahăr sau orice altă substanță lichidă sau pudră.Astfel, vei putea calcula cu ușurință numărul de calorii consumate.

sursa: Unica.ro

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou