DNA pregătește loviturile de grație

Cristian Blănuţă, 17 septembrie 2014, Ora 09:03

  • print
  • |
dna-pregateste-loviturile-de-gratie-43358-1.jpg

Până acum o vreme nici un funcționar al statului nu lua în seamă Curtea de Conturi. Nici măcar organele de analiză și control nu o făceau mai serios și mai toate rapoartele ajungeau în arhivă sau la gunoi.

DNA a descoperit însă mina de aur care înseamnă Rapoartele Curții de Conturi și se anunță o adevărată apocalipsă în cadrul mai multor instituții unde bătaia de joc adresa banului public a ajuns ca o regulă.

În ultimele zile e iar mare forfotă pe la DNA. Nerăbdarea procurorilor anticorupție a crescut de când Curtea de Conturi a dat din nou iama în instituțiile statului, pentru a verifica modul în care au cheltuit funcționarii publici și demnitarii banii de la buget.

Ultimele rapoarte ale inspectorilor Curții de Conturi au fost atât de detaliate încât le-au oferit anchetatorilor, pe tavă practic, informații și probe vitale pentru inculparea unor șefi de instituții care erau oricum suspectați de comiterea a nenumărate fapte de corupție. În orice caz, misiunea procurorilor DNA a fost considerabil inlesnită de oamenii lui Nicolae Văcăroiu, care au găsit o „gaură" de 10 miliarde de euro, bani cheltuiți ilegal de către diverse instituții de stat, primării, ministere, regii autonome sau consilii județene.

Rade tot!
Iată că mulți dintre „greii" actualei coaliții de guvernare primesc o lovitură năucitoare de acolo de unde se așteptau mai puțin, ținând cont ca pe Nicolae Văcăroiu îl considerau unul de-al lor. Numai că președintele Curții de Conturi a lăsat de o parte orice sentimentalism politic și, spre disperarea demnitarilor și a oamenilor acestora de încredere, rade tot! Au simțit-o deja pe propria piele mai mulți „baroni" locali, care au fost luați pe sus de procurorii DNA, aceștia fructificând la maximum informațiile furnizate de rapoartele, dar și de sesizările exprese ale Curții de Conturi.

Și chiar dacă unii s-au amăgit că l-au mai îndulcit pe Văcăroiu cu organizarea fastuoasă a ceremoniei de sărbătorire a 150 de ani de la înființarea Curții de Conturi, iată că fostul prim-ministru lovește din nou. Astfel că unele dintre ultimele acțiuni spectaculoase ale procurorilor s-au bazat inclusiv pe probele livrate cu promptitudine de inspectorii Curții de Conturi.

Vine apocalipsa!
Iar ultimele rapoarte ale Curții de Conturi le-a dat serios de lucru, mai ales că, se pare, prejudicul anual calculat de inspectorii care au făcut auditurile se ridică la nu mai puțin de10 miliarde de euro! Iar după ce le-a luat ceva vreme să cuantifice toată această cantitate uriașă de informații furnizată de oamenii lui Nicolae Văcăroiu, anchetatorii au intrat acum în linie dreaptă cu coroborarea acestora cu probele obținute pe cont propriu și prin mijloace specifice. Drept urmare, se anunță noi cazuri spectaculoase, printre „țintele" marcate de Curtea de Conturi pentru DNA numărându-se ASF, CNADNR, Ministerul Sănătații, Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Secretariatul General al Guvernului și zeci de primării din țară, în frunte cu cea a Capitalei.

Directorii din PMB cad ca popicele
De altfel, în cazul PMB se poate vorbi de declanșarea unui adevărat asalt al procurorilor asupra Primăriei Capitalei, mai mulți directori din această intituție fiind vizați de anchete aflate în diverse stadii de cercetare, atât la DNA, cât și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Astfel că, după ce „nababul" Dumitru Mădălin Ionică, de la Direcția de Infrastructură, a deschis balul reținerilor, a fost rândul „culturii" să facă obiectul a nu mai puțin de 18 percheziții. Printre cei suspectați că ar fi prejudiciat Biblioteca Metropolitană, instituție aflată în subordinea directă a PMB, se află atât fostul director Florin Rotaru, cât și cel actual, Anca Cristina Râpeanu.

Aici s-a descoperit o „gaură" de peste 5 milioane de lei, făcută în bugetul Primăriei Capitalei prin supraevaluarea cumpărării unor așa-zise  cărți „rare", prin intermediul unei fundații al cărei președinte era tocmai directorul de la Biblioteca Metropolitană, Florin Rotaru. Interesant este că și această anchetă pare a avea la bază o sesizare a Curții de Conturi, instituție care a identificat prejudicii uriașe și în dreptul directorilor răspunzători de latura sportivă a Primăriei Capitalei. De altfel, după cum susțin sursele noastre, mai mulți directori și înalți funcționari publici din PMB se află în vizorul procurorilor, după demascarea ilegalităților comise de aceștia de Curtea de Conturi.

Cum președintele Curții de Conturi tocmai și-a trimis din nou inspectorii pe teren, procurorii abia așteaptă o nouă livrare de „muniție" cu care să eficientizeze lupta anticorupție.

Sursa: enational.ro

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
21:59
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou