Best Dental

Șeful spionajului de la Chișinău spune că Rusia "plănuiește să atace Republica Moldova, la începutul anului 2023"

Anca Bratu, 19 decembrie 2022, Ora 17:45

  • print
  • |
eful-spionajului-de-la-chi-inau-spune-ca-rusia-planuie-te-sa-atace-republica-moldova-la-inceputul-anului-2023-47173-1.jpg

Rusia plănuiește să atace și Republica Moldova, avertizează directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate de la Chișinău, Alexandru Musteață. Potrivit șefului SIS, invazia ar putea să aibă loc chiar la începutul anului 2023. 

Șeful Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău a anunțat că, din informațiile SIS, rușii plănuiesc să atace Republica Moldova, în încercarea de a crea un coridor spre Transnistria. Alexandru Musteață a declarat într-un interviu pentru TVR Moldova că Federația Rusă ar avea în plan să invadeze și Republica Moldova, în ianuarie.

Alexandru Musteață: „Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe. Având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova", a avertizat șeful Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova.

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a mai spus că punerea în aplicare a scenariului depinde de evoluţiile războiului din Ucraina. Potrivit oficialului, sunt analizate mai multe scenarii prin care Moscova ar încerca inclusiv o invazie terestră prin nordul Ucrainei, către Republica Moldova.

„Întrebarea nu este dacă Federaţia Rusă va face o nouă ofensivă spre teritoriul Republicii Moldova, dar când se va întâmpla acest lucru: fie la începutul anului, ianuarie, februarie, fie mai târziu, martie, aprilie. Dar, din informaţia pe care o deţinem noi, Federaţia Rusă intenţionează să meargă mai departe.

Având scopul de a crea o joncțiune cu regiunea transnistreană, care este teritoriul Republicii Moldova, şi atunci cu o claritate putem spune că da, ei au intenţia să ajungă aici, să se conecteze. Ce va urma ulterior, intenţiile lor în raport cu Chişinăul, putem discuta, dar asta este un risc real şi foarte înalt",  a declarat Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru TVR Moldova.

Alexandru Musteață a mai adăugat că cel mai mare depozit de muniţii din Europa, cel de la Cobasna, în regiunea transnistreană, este securizat de ruşi, la capacitate maximă. Una dintre ipoteze este utilizarea acestor muniţii într-o posibilă confruntare militară.

La finalul lunii noimebrie o declarație similară a venit și din partea ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marco Şevcenko.

„Războiul din Ucraina este în continuare o amenințare pentru Republica Moldova. Riscul unei invazii este scăzut acum, dar Kremlinul a pus Moldova pe o listă cu Ucraina", a spus şeful  într-un interviu pentru tvrmoldova.md.

 

 

 

 

 

EDITORIAL

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”

Şapte ani de pârnaie dacă strigi: „Jos Guvernul!”       Demult, pe vremea lu’ dom’ Iliescu, pe când se potcovea puricele cu 9 ocale la fiecare picior şi sărea până la cer, au existat nişte judecători curajoşi care au dat o sentinţă năucitoare pentru demnitarii acelei vremi. Pe ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
06:50
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou