Grup infracţional în interiorul ADS

Constantin Georgescu, 5 august 2013, Ora 00:01

  • print
  • |
grup-infractional-in-interiorul-ads-33023-1.jpg

Paul Sorin Stănescu, artizanul falimentării institutul Pasteur, protejat de angajaţi ai SRI?

În atenţia preşedintelui, premierului şi SRI

Funcţionarii din ADS cunosc faptul că tunul imobiliar de peste 200 milioane de euro a fost posibil nu doar cu ajutorul anumitor colegi ai lor, cunoscători a tot ce mişcă în interiorul ADS, ci, cu implicarea directă a unor politicieni, poliţişti, procurori, judecători şi în mod special a câtorva ofiţeri ai Serviciilor Române de Informaţii.

Mulţi au fost trimişi în judecată, unii chiar au fost condamnaţi la ani grei de închisoare

Corneliu Popa, fostul director al Agenției Domeniilor Statului (ADS) din perioada 2001 - 2005, a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru înșelăciune de către Tribunalul Bihor. Popa a fost numit director al ADS de Ilie Sârbu, pe când acesta era ministru al Agriculturii. El a fost angajatul lui Sârbu și la firma Fangmaier.

În dosarul în care a fost condamnat Corneliu Popa au mai apărut afacerista Maria Schutz, fost vicepreședinte al PSD Dolj, Mihai Ciobanu, fost director al Direcției Urmărire Contracte din ADS, și Ion Dascălu, asociat al SC Sere Codlea. Schutz a primit 12 ani de închisoare, Ciobanu - zece ani, iar Dascălu, doi ani. Ei au fost acuzați că au prejudiciat statul cu cinci milioane de euro, într-un dosar privind înstrăinarea serelor de la Codlea, în seama lor fiind puse trei infracțiuni de înșelăciune.

Fostul preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului, Daniel Drăgan, a fost condamnat în octombrie 2010 la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

            

Există indiciile unei grupări infracţionale

Pornind de la cazul Drăgan, instanţa bucureşteană care l-a judecat ridică o problemă şi mai gravă, cea a unei complicităţi generalizate la vârful ADS. „Tribunalul constată că sunt indicii de complicitate la săvârşirea infracţiunii amintite de către toţi membrii Consiliului de Administraţie care au acţionat cu depăşirea atribuţiilor legale", arată judecătorii Dorel Matei şi Andi Malaliu. Magistraţii mai consideră surprinzătoare poziţia ADS de a nu pretinde nici o despăgubire, deşi o suprafaţă mare de teren fusese scoasă din proprietatea sa timp de peste un an, perioadă în care statul ar fi putut obţine cel puţin redevenţele, întrucât terenul era concesionat unei societăţi agricole.

Aceiaşi magistraţi devin şi mai expliciţi cu privire la afacerile incredibile cu terenurile statului. „Tribunalul apreciază că în speţă există indiciile unei grupări infracţionale mult mai întinse, cu principal obiect săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 248. Raportat la art. 248 indice 1 Cp (abuz în serviciu - n.r.) în domeniul retrocedărilor frauduloase de terenuri în dauna statului român, inculpatul în judecată fiind doar mai vizibil şi inabil în a-şi ascunde conduita infracţională", susţin judecătorii Andi Malaliu şi Dorel Matei în hotărârea de condamnare a lui Daniel Drăgan.

Mită de 180 000 de euro

Atât este şpaga la Agenţia Domeniilor Statului pentru a obţine terenuri în concesiune de la stat. O firmă privată i-ar fi oferit acest „dar" preşedintelui ADS, Bogdan Ilea, bani pe care i-ar fi împărţit cu ministrul Economiei, Lucian Bode şi cu consilierul său personal, Ioan Hodiş. Toţi sunt lideri de marcă ai PDL Sălaj, Bode fiind chiar şeful filialei. Toate aceste informaţii sunt cuprinse într-o notă informativă întocmită de un anumit serviciu secret, lucru confirmat de mai multe surse din cadrul Ministerului Agriculturii.

De altfel, la vremea respectivă ministrul Stelian Fuia a demarat deja un control la ADS pe acest subiect, lucru precizat de anumite persoane din cadrul Agenţiei. „În perioada ianuarie 2012, Ilea Bogdan, preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), împreună cu consilierul personal, Ioan Hodiş au solicitat şi au primit suma de 180.000 euro de la Gafar Şerin, asociatul majoritar a SC Agroser Comexim SRL Hârşova (CUI:18320490), în scopul aprobării concesionării prin atribuire directă a suprafeţei de 1146,77 ha, din care: 1138,50 ha, categoria de folosință teren arabil și teren neagricol 8,27 ha, categoria de folosință drumuri tehnologice și de exploatare agricolă.

Informațiile din mediul ADS au indicat faptul că suma de 180.000 euro a fost împărţită între Ilea Bogdan, Hodiş Ioan şi ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, BODE LUCIAN", se arată în notă.

       

Cei vizaţi de afaceriştii care au contracte în derulare cu ADS sunt în general şefii instituţiei, numiţi politic. În prezent la conducerea ADS se află DAN LUCIAN ŞTEFAN MOGOŞ - preşedinte, de profesie medic, membru PNL, şi IOAN TODIRAŞ, vicepreşedinte, numit de PSD. Sunt tineri, iar în subordinea acestora sunt funcţionari cu ştate vechi de plată, care cunosc toate dedesubturile marilor tunuri, la care unii dintre aceştia au participat. Oricât ar încerca conducerea să facă ordine în dezordinea creată de-a lungul anilor, nu va reuşi.

Pentru că funcţionarii care au participat la marile tunuri, niciodată nu vor spune noii conduceri adevărul. Actele sunt puse la păstrare, cele care mai există. Ei, vechii funcţionari, ştiind că viaţa unui nou şef la ADS este scurtă, adică până la numirea, tot politică, a unei noi conduceri.

Ziarul ATAC va publica, cu probe, implicarea unor vechi şi grei funcţionari ADS în mari tunuri imobiliare, în speranţa că actuala conducere, cât şi autorităţile competente îşi vor face datoria. ADS nu administrează pământul meu sau al tău, dragă cititorule. El, marele ADS, administrează averea întregii Românii, bunurile noastre, ale tuturor, iar acei funcţionari corupţi mănâncă de ani buni din acest borcan cu miere care se numeşte "avuţia întregului popor" pentru care bunii şi străbuni noştri şi-au dat viaţa.

Poştaşul ADS, comisarul IGPR Chiurciu Gheorghe

Însoţit de două persoane, marele comisar a înmânat citaţii pentru câţiva funcţionari ai ADS, fără a instrumenta dosarul în cauză, dosar în care fratele său şi patronul acestuia trebuia să reuşească sub orice formă soluţionarea favorabilă. Greşelile incomensurabile ale acestuia, încă nu le numim infracţiuni, au fost cu duiumul. El a fost însoţit de doi buni prieteni, unul prezentându-se Dan Bucur.

Verificând acest nume, reiese că el corespunde cu cel al fostului şef al Direcţiei Economice din IGPR. Din verificările făcute de Departamentul de Investigaţii al ziarului ATAC, a rezultat că nu fostul şef l-a însoţit pe zelosul comisar, ci o altă persoană care se numeşte Dan Bucur şi lucrează în presă şi nu numai.

Va urma!

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:54
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou