Grup infracţional în interiorul ADS (III)

Ştefan Diaconu, 19 august 2013, Ora 00:00

  • print
  • |
grup-infractional-in-interiorul-ads-iii-33388-1.jpg

Crimă organizată şi spălare de bani

În atenţia preşedintelui, premierului şi SRI

Orice preşedinte care este instalat în funcţie poate păstra vechea echipă, sau poate aduce una nouă, formată din oameni de încredere şi, dacă se poate, profesionişti. Nu întotdeauna noii veniţi sunt profesionişti, ci doar oameni de încredere. Radu Cristescu, fost preşedinte ADS, a optat pentru prima variantă, păstrând, în funcţiile cheie, funcţionari cu vechi state de plată, profesionişti, care manipulaseră, de-a lungul anilor, pe toţi foştii preşedinţi ADS şi nu numai.

Sistemul de manipulare al acestora era extrem de simplu. Când preşedintele cerea o anumită situaţie, funcţionarul care o deţinea prezenta o alta, cu totul diferită de realitate. Iar el, PREŞEDINTELE, că s-a numit Cristian Candet, Corneliu Popa, Daniel Drăgan, Bogdan Ilea, o acceptau şi procedau în consecinţă.

Radu Cristescu, în puţinul timp cât a fost preşedinte ADS, având o vastă experienţă de viaţă şi nu numai, a deschis cutia Pandorei: privatizarea perlei cercetării româneşti, Institutul Pasteur.

A fost de ajuns să verifice cum de a fost posibil ca un metru de pământ românesc să fie vândut către SC A&S INTERNAŢIONAL 2000 SA cu doar 2 euro/mp, când preţul de piaţă era de peste 200 euro mp. A dispus o amplă verificare a modului în carea fost privatizat institutul Pasteur şi, în mod special, a respectării clauzelor contractului de privatizare.

A deschis cutia Pandorei, doar puţin, a ridicat doar capacul. Şi a fost schimbat. Cineva, tare din punct de vedere politic şi nu numai, a fost deranjat de acest gest. Dacă ancheta internă din ADS mergea până la capăt, în acest moment mulţi dintre cei implicaţi se aflau deja în spatele gratiilor. Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au făcut mare scandal în cazul privatizării CFR Marfă, fiind vorba de o privatizare de peste 200 milioane de euro.

În cazul institutului Pasteur din ce motiv tac toate autorităţile competente? Dacă cineva cu sânge în instalaţie şi nu numai, face aceste verificări, descoperă o întreagă reţea de criminalitate organizată şi foarte mulţi bani spălaţi. Veghează serviciile româneşti şi nu numai la respectarea şi aplicarea corectă a legislaţiei în vigoare?

  

Elena Rotaru, director la direcţia Executări Contracte, este una dintre persoanele care, în repetate rânduri a dezinformat conducerea ADS. Reporterii ziarului ATAC au mers să vadă casa sau palatul-așa cum ne povestiseră unii colegi ai doamnei Rotaru - în satul Plaiu, comuna Ţâlea, jud Prahova.

Ajunşi la faţa locului, căutăm gospodarul şef al comunei, care ne povesteşte cu mare amuzament că la sosirea în localitatea pe care o păstoreşte, doamna a încercat să facă o casă, fără a deţine autorizaţia şi avizele necesare. A cerut primarului să o ajute, că ea este o mare şefă la Bucureşti şi, oricum, se va descurca fără autorizaţii şi avize. Nu s-a descurcat nici până în ziua de azi, iar aşa zisa casă în construcţie este doar o mică glugă de....paie, aflată pe o suprafaţă de 608 mp. Sau poate că aşa îi place doamnei să îşi imagineze o casă în construcţie.

Verificăm şi a doua proprietate a Elenei Rotaru, aflată nu la mare distanţă de prima şi constatăm cu stupoare că una dintre persoanele care gestionează patrimoniul întregului popor român are gusturi ciudate. În localitatea Irimești, jud. Prahova, locuiesc 41 de familii, care se ocupă cu oieritul şi pomicultura. Ce-ii drept, doamna directoare a obţinut prin adjudecare acest teren-conform declaraţiei de avere - probabil la bani foarte puţini. Ciudăţenia constă în faptul că acolo se poate ajunge doar cu căruţa sau cu avionul. La care dintre cele două mijloace de transport va apela doamna Rotaru când va locui acolo? Şi dacă până se va muta Elena Rotaru la Irimeşti nu se va naşte niciun copil, va deveni cetăţean de onoare cu numărul 42.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
02:40
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou