Pungășiei la asfaltările din Ploiești

Orlando Chelu, 28 august 2023, Ora 22:59

  • print
  • |
punga-iei-la-asfaltarile-din-ploie-ti-48002-1.png

Statul cel mai corupt are cele mai multe legi.

Structura care transformă statul într-un instrument al răului este formată dintr-un cerc restrâns de devotați pe care îi unește interesul și un cerc mai larg de colaboratori pasivi. Pentru cei din primul grup, luarea de decizii de viață și de moarte nu prezintă dificultăți. Impun propria voință asupra celorlalți printr-o coerciție fățișă sau mascată. Puterea sistemului stă în slăbiciunile oamenilor. Oamenii sunt slabi și lenți și au acceptat manipularea ca mod de viață pentru a nu-și expune existența. Ploieștiul de azi a ajuns sub stăpânirea hoților de ieri. Acești bandiți s-au născut într-o lume românească aflată în plin proces de comutare a paradigmei sociale, politice și economice comuniste la cea occidentală.

Un exponenet al acestei caste care ar face orice pentru a se menține la putere este Andrei Volosevici, primarul vremelnic al Ploieștiului. Dragnea al Ploieștiului, Andrei Volosevici, trăiește din furt și, pentru a fura din buzunarul ploieșteanului de rând, pentru că nevasta tinerică cu sute de mii de euro se întreține.

În vara anului 2012, Andrei Volosevici a pretins, potrivit procurorilor DNA, unui om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 80.000 lei pe care a primit-o în trei tranşe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obţinerea unui nou mandat). În schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes, trebuia să câştige un contract pentru executarea unei parcări supraterane în municipiul Ploieşti, finanţat de primărie. Ulterior, denunţătorul urma să obţină lucrări în subantrepriză la obiectivul respectiv. În cele din urmă justiția oarbă și nulă a statului român a avut grijă să îi spele dosarele acestui infractor ce bântuie prin cotloanele Primăriei Ploiești.

Deși poartă sub capu-i tulburat săgeata liberală, Volosevici este un bun partener al mafiilor din PSD deoarece banii nu au miros în buzunarele largi ale mafiei pe care o patronează cu ajutorul neamurilor sale puse în funcții cheie peste urbea ploieșteană.

Bani pentru familia Cosma și oamenii lui Sebastian Ghiță

Ore ce poate învăța un pudel de la Roberta Anastase și Elena Udrea?

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a semnat în data de 21.08.2023, cu reprezentantul Asocierii OMEGA STAR SISTEMS S.R.L. & TERRA STRADE TOTAL CONSTRUCT S.R.L. & OYL COMPANY HOLDING AG S.R.L., prin lider de asociere OMEGA STAR SISTEMS S.R.L, contractul de lucrări nr. 15012/21.08.2023, având ca obiect “Lucrări de execuție pentru obiectivul de investiții „MODERNIZARE BULEVARDUL INDEPENDENȚEI (TRONSON CUPRINS ÎNTRE SENSUL GIRATORIU GARA DE SUD ȘI STRADA GH. LAZĂR)”.

Valoarea contractului este de 16.572.079,50 lei, fără TVA, iar durata de execuție este de 3 luni.

Obiectivul de investiții este finanțat prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”, potrivit contractului de finanțare nr. 6429/31.03.2023, încheiat de Municipiul Ploiești cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Nimic nou sub soare. Dar de ce a ales Volosevici să ofere acestor firme un contract de peste trei milioane de euro? Mișcarea lui Volosevici are un patern și o regăsim în fostul său dosar de la DNA.

Omul de afaceri Ștefan-Daniel Pirpiliu are interes să câştige un contract pentru executarea unei lucrări în municipiul Ploieşti, finanţat de primărie, iar ulterior contractul este dat în subantrepriză familiei Cosma și omului de afaceri Corneliu Dragomir, acesta din urmă fiind singurul care are capacitatea de a efectua astfel de lucrări. În acest caz vorbim de o ”lucrare” de manual prin care Volosevici a încasat circa 300 de mii de euro șpagă susțin surse locale.

OMEGA STAR SISTEMS SRL

Compania Omega Star este patronată de un fost PDL-ist, Pirpiliu Ștefan Daniel, care îi are ca asociați pe Nedea Ionel Sandu și Stan Carmen Jenica.

Ștefan-Daniel Pirpiliu a fost consilier județean PD între 2004-2008, deputat PDL în legislatura 2008-2012, apoi între 2012-2014, a făcut parte din partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu, Forța Civică. La alegerile locale din 2020 a candidat, fără succes, din partea Alianţei Pro Bucureşti 2020 pentru funcția de primar la Sectorul 5. 

Pirpiliu a fost reșapat de Robert Negoiță și pus șef peste gunoaiele din Sectorul 3. Pirpiliu este cunoscut ca un apropiat al fostului premier Victor Ponta și al fugarului Sebastian Ghiță. Afacerile lui Pirpiliu nu au nicio legătură cu asfaltările, companiile sale fiind specializate în securitate cibernetică și sisteme de protecție. Afacerile sale au explodat în anul 2022, astfel a ajuns să aibă o cifră de afaceri de peste 8 milioane de euro cu 8 angajați. Asta da afacere a statului paralel mafiot. Cred că orice om de afaceri cinstit din țara asta și-ar dori să facă așa bani cu 8 angajați, dar de noi suntem niște amărâți pentru că nu facem parte din această castă a mafiei care a acaparat țara în ultimii 33 de ani.

Terra Strade Total Construct SRL

Andrei Volosevici nu a uitat nici de influenta familie Cosma și are grijă să o pună la masa bogaților, pentru că în curând vin alegerile, iar marea familie PSD/PNL de la Ploișeti trebuie să facă bani pentru campania electorală. Ploieștenii trebuie mințiți pe proprii lor bani de vajnicele partide neocomuniste, care vor noi mandate în 2024.

În spatele companiei Terra Strade Total Construct SRL se află partenera lui Vlad Cosma cunoscută deja pentru faptul că primește contracte pentru mici cproiecte de asfaltări în Ploiești și județul Prahova.

În cele 26 de volume ale dosarului 547/1/2014* de la Înalta Curte, legat de clanul Cosma, apar și două nume puțin cunoscute publicului larg, Marian și Andrei Țărîndă, tată și fiu. Sunt personaje foarte importante: tatăl și fratele iubitei lui Vlad Cosma, Alexandra Raluca.

Legați de firmele de asfaltări Star T&D SRL, Via Star New Corporation SRL și Asfalt Sud Expert SRL, bărbații apar pe circuitul banilor din dosarul 2046/105/2014 de la Tribunalul Prahova, acuzați că foloseau una dintre companii pentru a face operațiuni comerciale fictive cu o firmă fantomă.

După ce au fost arestați preventiv, ei au trecut în plan secund, iar afacerile au fost trecute pe numele iubitei lui Vlad Cosma, Alexandra Raluca Țărîndă, care deține firma de asfaltări, Terra Strade Total Construct SRL.

Oyl Company Holding AG

Se pare că liberalul Volosevici este mare iubitor de PeSeDe, neavând opreliști în a acorda contracte firmelor abonate ciumei roșii. Oyl Company Holding AG este o companie din Slobozia patronată de Corneliu Dragomir, supranumit și regele asfaltului ialomițean, fiind un bun partener al grupărilor mafiote din PSD care jefuiesc județul Ialomița de 33 de ani. Evident, firma e abonată la contracte cu bani publici, domnul rege fiind cunoscut ca un bun prieten al cercurilor politice care se sacrifică pentru binele județului și al oamenilor. Și, ca orice firmă care se respectă, a fost și cercetată puțin de instituțiile statului, cum ar fi Consiliul Concurenței, pentru că, împreună cu alte firme, au trucat licitații, ca să-și împartă lucrări și contracte. În spatele operațiuni de tip mafiot s-ar afla nimeni altul decât, Bogdan Mândrescu, mâna dreaptă a ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

Cornel Dragomir

Consiliul Concurenței a deschis două anchete, suspectând că mai multe licitații au fost trucate de CNAIR, companie aflată în subordinea vicepremierului Sorin Grindeanu.

Licitațiile trucate în favoarea mai multor firme apropiate de PSD și PNL au fost organizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR SA), prin Direcțiile de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța, Brașov, București și Timișoara, fiind vizate atribuirea contractelor de lucrări de întreținere a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi aflate în administrarea acestor direcții.

Autoritatea de concurenţă are indicii că firmele și-ar fi coordonat politicile comerciale astfel să își împartă lucrările în cadrul procedurilor de achiziție publică organizate de direcțiile regionale de drumuri și poduri.

Printre companiile vizate se află și compania domnului rege, Corneliu Dragomir, aceasta fiind cap de listă: Oyl Company Holding AG SRL, Asfalt Dobrogea SRL, Autoprima Serv SRL. Saga Infrastructură SRL, Trecon Logistic SRL, Tredeco Holding SRL, Data Capture SRL, Geo Drumuri Banat SRL și CLR-Denis Montaj SRL.

Andrei Volosevici a plătit circa 5,5 milioane de lei mafioților de la Intergroup Engineering

Andrei Volosevici s-a mai făcut remarcat prin acordarea de contracte de consultanță juridică către firma mafiei de la Ialomița, Intergroup Engineering SRL, companie care a falimentat orașul Amara cu sprijinul baronului local PSD, Victor Moraru. Această companie este cunoscută pentru practicile oneroase, fiind abonată și la contractele cu Secretariatul General al Guvernului odată cu numirea lui Victor Moraru în funcția de director.

Primăria Ploieşti este datoare, definitiv şi irevocabil, şi la firma Intergroup Engineering, cea care s-a ocupat de pregătirea proiectelor europene. Deşi lucrările nici măcar nu au început la proiectele respective, municipalitatea a avut timp şi să piardă mai multe procese cu societatea de proiectare. Problema pleacă de la clauzele din contractul actual semnat de Volosevici.

Sub patronajul lui Volosevici, Primăria Ploiești a ajuns să plătească 5,5 milioane de lei mafioților de la Intergroup Engineering, despre care nu se sesizează nici o instituție a statului român, având în vedere că alte companii cu practici similare au fost verificate de DIICOT și DNA, iar patronii lor arestați.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:38
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou