Olivia Steer, deranjată de reacția colegilor de breaslă: „Nici un reprezentat al mass-media nu s-a obosit să îmi ceară un punct de vedere”

Florentina Șerbănescu, 15 martie 2023, Ora 10:04

  • print
  • |
olivia-steer-deranjata-de-reactia-colegilor-de-breasla-nici-un-reprezentat-al-mass-media-nu-s-a-obosit-sa-imi-ceara-un-punct-de-vedere-47629-1.jpg

Olivia Steer a fost amendată de CNCD, pentru a doua oară în decurs de un an, pentru o presupusă discriminare la adresa medicilor. În presă au apărut informații cu privire la acest subiect, însă ea a fost deranjat de modul în care au abordat subiectul colegii de breaslă. Soția lui Andi Moisescu susține că nu i s-a cerut punctul de vedere, ba mai mult, nimeni nu a precizat că prima amendă a fost anulată în instanță. 

Olivia Steer a fost amendată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu suma de 5.000 de lei pentru o presupusă discriminare la adresa medicilor. Este a doua oară în decurs de un an când jurnalista este amendată de consiliu. Informația a fost distribuită masiv în mass-media, iar Olivia Steer susține că nimeni nu i-a cerut punctul de vedere cu privire la acest subiect.

„ZECI de PUBLICAȚII s-au înghesuit sa anunțe satisfăcute, azi, ca CNCD m-a amendat abuziv, pentru a doua oara, in decurs de un an, pentru o așa-pretinsă fapta de discriminare, la adresa medicilor. Nici un reprezentat al mass-media nu s-a obosit sa imi ceara un punct de vedere, pe seama stirii, ce ma vizează personal, dar, sincer, nici nu ma asteptam. Ar fi însemnat sa respecte reguli de deontologie profesională, pe care gazetarii de rit nou PARE ca le-au închis sub lacăt, definitiv, intr-o lada, in podul puterii, pe care o servesc, pe fata, de trei ani. Si pe statele de plata, de mai demult, după cum am mai arătat cu dovezi, in alte postări (si pe care sint pregătită sa le așez pe masa sau pe perete, oricind!)", a scris jurnalista într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Curtea de Apel București a anulat prima amendă primită de Olivia Steer de la CNCD

Pe lângă faptul că nimeni nu i-a oferit dreptul la replică în ceea ce privește noua amendă primită de la Consiliu, jurnalista a mai fost deranjată de un lucru. Olivia Steer a vrut să lămurească lucrurile în ceea ce privește prima amendă de la CNCD, care a fost anulată de judecătorii de la Curtea de Apel București.

„In același timp, nici un canal media nu a anunțat printr-un cuvințel, cit de mic, o vorba cit de timid șoptită, măcar, ca, acum doua luni, Curtea de Apel Bucuresti a anulat prima amenda si a desființat hotărîrea NELEGALA a CNCD, pentru că aceasta instituție de stat, numita falnic Consiliul National de Combatere a Discriminării, m-a discriminat, încălcîndu-mi flagrant dreptul la apărare. Pur si simplu, nu m-a citat si m-a judecat in lipsa, fără nici o explicație. Ce as fi avut de spus in apărarea mea, nu i-a interesat pe membrii CNCD. Despre acest subiect, atit de STÎNJENITOR DE DEMASCATOR pentru toți cei care își arogă libertatea de a suprima drepturile tuturor celor care pun întrebări si nu se lasă prostiti de autorități - DEPLINA TĂCERE IN TOATĂ MASS-MEDIA. Cit de suplă e dubla măsura, in presa aliniată politic! Nu-i așa? ... ", se mai arată în postarea jurnalistei.

Olivia Steer va contesta amenda dată de CNCD

Jurnalista a ținut să prezinte și punctul său de vedere cu privire la amendă. Ea a spus că a fost amendată abuziv, la fel ca prima dată, așa că va ataca sancțiunea și își va demonstra, cu argumente, nevinovăția.

„In caz ca măcar un singur ziarist rămas independent (in afara colegilor mei de la ActiveNews, pe care ii stimez nespus, pentru ca demonstrează, zi de zi, ca nu toți gazetarii sint la fel, har Domnului!) se gindeste, dacă mai are vreo noimă sa obții părerile tuturor părților, cind scrii pe un subiect, si ar vrea sa ma întrebe, totuși, de sănătate, am un răspuns de dat, în EXCLUSIVITATE:
DA, VOI ATACA, prin avocații foarte competenti, care ma reprezintă, DECIZIA CNCD. DIN NOU!
Si, DA, voi demonstra, cu toate argumentele, NELEGALITATEA sa! IAR!"
, și-a încheiat postarea Olivia Steer.

 

 

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
22:43
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou