Best Dental

Scurtmetrajul ”Ramona”, premiat la Cannes

Ziarul Atac, 22 mai 2015, Ora 08:02

  • print
  • |
scurtmetrajul-ramona-premiat-la-cannes-46524-1.jpg

Scurtmetrajul independent "Ramona" , în regia lui Andrei Crețulescu, a câștigat în această seară "Premiul CANAL +" în cadrul secțiunii Semaine de la Critique de la Cannes.

Premiul ''Canal +'' este oferit unui singur film de scurt sau mediu metraj din cadrul secțiunii, de către echipa prestigiosului canal de televiziune, scurtmetrajul urmând să fie difuzat apoi pe postul de televiziune respectiv.

"Ramona" este un scurtmetraj violent, stilizat și fără dialoguri, care încheie trilogia realizată de Andrei Crețulescu și începută cu scurtmetrajele "Bad Penny" (2013) și "Kowalski" (2014).

Din distribuție fac parte Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu și Ana Ularu.

Fiind un scurtmetraj 100% independent, "Ramona" este produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube).

Semaine de la Critique este o secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes, înființată în 1962 și concentrată pe regizori aflați la început de carieră.

Premiul ''Canal +'' a fost acordat pentru prima dată în 1992. De-a lungul timpului, printre regizorii onorați cu această distincție s-au numărat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman și Gaelle Denis.

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
19:12