Alimente organice pe care trebuie să le consumi
Ziarul Atac, 11 martie 2013, Ora 17:46
- |
- Tweet
Alimentele organice au grijă atât de corpul tău cât şi de mediul înconjurător. Acestea sunt produse fără utilizarea pesticidelor, petrolului,nămolului de epurare ca îngrăşământ, bioingineriei sau radiaţiilor ionizante.
Produsele animale precum carnea, ouăle şi produsele lactate provin de la animale care sunt hrănite 100% cu furaje ecologice şi crescute fără antibiotice sau hormoni de creştere.
„Alimentele organice costă puţin mai mult decât cele obişnuite, dar preţul pe care trebuie să-l plătim în momentul în care ne îmbolnăvim este mult mai mare", spune nutriţionistul Cristian Vlad.
Iată care sunt alimentele organice care nu trebuie să-ţi lipsească:
1. Fructe (cele care nu sunt organice au o concentraţie mare de pesticide): roşii, mere, cireşe, struguri, nectarine, piersici, pere, zmeură, căpşuni, avocado, banane, afine, pepene, grapefruit, ananas, kiwi, papaya, prune, lămâi, mango, portocale, mandarine;
2. Legume (cele care nu sunt organice au o concentraţie mare de pesticide): ardei iute, morcovi, ţelină, castraveţi, fasole verde, salată verde, cartofi, spanac, sparanghel,varză, conopidă, broccoli, vinete, ceapă, bame, mazăre, ciuperci, ridichi, porumb dulce;
Citeşte continuarea în Unica