Ce nu știai despre gelatina pentru răcituri

Ziarul Atac, 22 decembrie 2013, Ora 14:23

  • print
  • |
ce-nu-tiai-despre-gelatina-pentru-racituri-36847-1.jpg

Răcitura de porc este unul din felurile de bază ale meniului de Crăciun, iar reușita mesei depinde foarte mult de consistența și claritatea gelatinei din piftie. Iată câteva sfaturi pentru a obține o gelatină ca la carte.

Gelatina este un termen care denumește generic o categorie de substanțe chimice obținute din țesuturi animale care conțin colagen (oase și piele de proveniență bovină sau porcină, dar și piele de pește). Gelatina are întrebuințări și în farmacologie, și în bucătărie, iar sfaturile venite de la farmaciști se potrivesc și în bucătărie.

De exemplu, când vreți să faceți gelatina mai apoasă, în niciun caz să nu turnați apă fierbinte. La temperaturi de peste 50 de grade, compușii care formează gelatina își pierd proprietățile chimice, iar piftia nu se mai „leagă".

Gelatina alimentară disponibilă pe piață este sub formă de foițe sau granule (provenite din tocarea foițelor). Atât foițele, cât și granulele trebuie hidratate în apă rece până când se înmoaie, apoi se dizolvă pe baie de abur, fără contact direct cu lichidul care fierbe, doar atât cât să se lichefieze, fără a se supraîncălzi.

Datorită compușilor din care este formată, gelatina este bună pentru unghii și articulații. Există o algă de mare, agar-agar, care se poate folosi ca substitut al gelatinei și are propietăți nutritive pentru organism. Există și vege-gel, o gelatină vegetală, care se încheagă la fel de bine.

 

Obiectiv.info

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
01:01
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou