Patru beneficii uimitoare ale consumului de alimente picante

Ziarul Atac, 22 septembrie 2014, Ora 00:00

  • print
  • |
patru-beneficii-uimitoare-ale-consumului-de-alimente-picante-43454-1.jpg

Condimentele nu au doar rolul de a da savoare mâncărurilor ci au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Ajută la slăbit
Ardeiul iute conține capsaicină, care poate accelera metabolismul și ajută organismul să ardă calorii într-un mod rapid. Acest lucru este explicabil de faptul că această substanță (capsaicina) crește temperatura corpului și ritmul cardiac, intensificând activitatea acesteia. În plus, studiile au demonstrat că persoanele care consumă alimente condimentate, mănâncă mai puțin.

Beneficii pentru inimă
Ardeiul iute ajută la îmbunătățirea sănătății inimii prin stimularea capacității organismului de a dizolva cheagurile de sânge. Cercetările au demonstrat că nivelurile scăzute de colesterol LDL sau colesterol rău s-au diminuat atunci când ardeiul iute a fost introdus în dieta unei persoane, reducându-se astfel riscul de accident vascular de la nivelul inimii. Capsaicina din ardeiul iute, reduce inflamația - indentificată ca un factor favorizant pentru bolile de inimă. În plus, statisticile arată că, în culturile în care se consumă în mod frecvent alimente condimentate, rata manifestării infarctului miocardic și a accidentelor vasculare cerebrale, este mult mai scăzută.

Îmbunătățirea funcției sistemului circulator
Alimentele condimentate stimulează circulația sanguină și ajută la scăderea tensiunii arteriale. Când o persoană consumă mâncare condimentată, temperatura corpului crește, ca și fluxul sanguin, iar activitatea inimii este intensificată. Ardeiul iute ajută și la consolidarea pereților vaselor de sânge, întrucât acesta este bogat în vitamina A.

Lupta contra cancerului
Multe studii au concluzionat că un consum regulat de ardei iute și curry reduce riscul dezvoltării cancerului. Capsaicina încetinește creșterea celulelor canceroase și, în unele cazuri, acestea sunt distruse fără să fie afectate celulele din jur. în țările în care dietele sunt bogate în capsaicină, în mod tradițional (India, Mexic), anumite forme de cancer sunt manifestate într-o proporție mult mai mică.

Favorizează digestia
Condimentele optimizează activitatea digestivă, cresc fluxul de sânge către stomac și susțin calitatea mucoasei acestuia. Capsaicina, ajută la eliminarea bacteriilor specifice bolii helicobacter pylori și contribuie la prevenirea sau vindecarea ulcerului gastric. Cu toate acestea, dacă apar arsuri stomacale din cauza alimentelor condimentate, se va administra un antiacid pentru ameliorarea simptomelor și pentru neutralizarea acidului gastric.

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:36
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou