Prăjitură cu mascarpone și ciocolată. Simplă și delicioasă
Mălina Andrei, 17 februarie 2015, Ora 16:06
- |
- Tweet
Încearcă o prăjitură simplă și delicioasă, cu mascarpone şi ciocolată, pe care poţi să o pregăteşti rapid.
INGREDIENTE:
Pentru blat :
- 250 g unt
- 100 g ciocolată
- 200 g zahăr
- 2 linguri pline cu cacao
- 150 g brânză mascarpone
- 3 ouă mari
- 150 g făina
- un praf de sare
Pentru cremă:
- 350 g mascarpone
- 100 g lapte condensat
- puțină esență de vanilie
- 8 g gelatină
- Pentru glazură: 200 g ciocolată
- 100 ml frișcă lichida
- 50 g unt
MOD DE PREPARARE:
Topim untul cu ciocolată pe baie de aburi, adăugăm zahărul și cacao, mascarpone, ouăle și făină cernută împreună cu sarea. Amestecăm bine și turnăm într-o tavă nu foarte mare și tapetată cu hârtie de copt. Nivelăm și dăm la cuptorul preîncălzit la 160 º C pentru 40-45 minute.
Pentru cremă: Lăsăm gelatina la hidratat în 50 g apa vreo 10 minute, mascarpone la temperatura camerei îl amestecăm cu laptele condensat și esența, apoi adăugăm gelatină topită pe baie de aburi și turnăm peste blatul care deja s-a răcit puțin.
Pentru glazură: Într-o cratiță încălzim frișcă cu untul până la puncul de fierbere și turnăm peste ciocolată ruptă în bucățele mici, lăsăm câteva minute și apoi amestecăm bine până ciocolata este complet topită. Turnăm peste crema de brânză, nivelăm și se lasă la rece pentru două ore.
Poftă bună!