Rețeta zilei Cuşcuş cu legume
Diana Ionescu, 1 august 2013, Ora 11:21
- |
- Tweet
Ingrediente:
250 g cuşcuş,
250 ml supă de legume,
1 roşie mai mare,
150 g brânză Feta,
1 ardei gras roşu,
1 ardei gras galben,
1 dovlecel mic,
1 vânătă mică,
tulpini de ţelină,
1 lingură ulei de măsline,
1 lingură unt,
2 căţei de usturoi,
1 praf de curry,
sare,
piper
Mod de preparare:
1 Se curăţă legumele, se taie felii sau rondele (mai puţin roşia), după preferinţă, se călesc în unt şi se condimentează cu sare, piper, curry, după gust.
2 Separat, se fierbe supa, se opreşte focul şi se pune cuşcuşul. Se amestecă şi se acoperă cu un capac pentru 10 minute, până se umflă cuşcuşul. Se adaugă usturoiul zdrobit, o lingură de ulei de măsline şi cu o furculiţă se amestecă energic, scrie clickpentrufemei.ro
3 Se aşază legumele călite sub formă de „coroniţă" pe un platou, iar la mijloc se adaugă cuşcuşul. Se garniseşte cu roşia tăiată cubuleţe (curăţată de seminţe), cuburi de brânză Feta şi se serveşte imediat.
Poftă bună!