RETETA ZILEI: Fructe de Mare cu Portocale si Ghimbir
Ziarul Atac, 22 mai 2013, Ora 12:12
- |
- Tweet
Pentru azi va propun un aperitiv din fructe de mare asezonat cu un dressing light din portocale, lamaie, ghimbir si ulei de masline.
Ingrediente 2 portii:
200 g caracatita
200 g calamari
200 g midii
8 - 10 creveti
jumatate de portocala
Dressing:
jumatate de portocala
1 lamaie
30 g ghimbir proaspat
4 linguri ulei de masline extravirgin Costa d' Oro
chives tocat/ frunze de ceapa verde
sare si piper
Modalitate de preparare:
Fructele de mare le puteti lua fie proaspete, congelate sau in ulei. Eu am folosit caracatita si calamari in ulei, midii congelate si creveti proaspeti.
Am spalat crevetii si midiile si am pus totul in steamer pentru 7-8 minute. Am decorticat crevetii, i-am taiat pe spate si i-am curatat bine.
In functie de varianta in care vreti sa folositi fructele de mare le puteti fierbe sau prepara la abur.
Se curata jumatate de portocala, indepartand pielita care acopera fiecare felie in parte, avand grija ca sucul sa se scurga intr-o cana, fara sa se piarda.
Se pun fructele de mare si feliile de portocala decojite intr-un castron si se pregateste dressingul. Se stoarce sucul de la cealalta jumatate de portocala si de la lamaie si se amesteca.
Se curata ghimbirul si se taie bastonase subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi sa caleste intr-o craticioara cu 2 linguri de ulei. Cand incepe sa capete o culoare aurie, se toarna peste el sucul de lamaie si portocala si se ia craticioara de pe foc.
Sucul se trece prin sita si se toarna in castron peste fructele de mare. Se adauga restul de ulei de masline, chives/ frunze de ceapa verde tocate, sare si piper proaspat macinat si se amesteca.
Uleiul de masline extravirgin este obtinut exclusiv prin presarea la rece a maslinelor si reprezinta nectarul obtinut din fructele maslinului, fiind foarte usor de recunoscut prin gust, aroma si culoare. Acesta a dat un plus de savoare acestui aperitiv mediteranean!
Pofta buna!
sursa: myclassiccuisine.blogspot.ro