Rețeta zilei: Mâncare de urzici
Mălina Andrei, 17 martie 2015, Ora 08:01
- |
- Tweet
Cum este sezonul urzicilor, vă poftim în bucătărie să pregătim cele mai bune reţete cu urzici. Fie că sunt cu usturoi, cu o mămăligă, sub formă de budincă sau supă toate sunt delicioase.
Ingrediente
- 5 legaturi de urzicute (pentru cca 2 portii)
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa mare
- 1 lingura faina
- sare (eventual chiar si delikat)
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare
1. Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece ( pentru ca e posibil sa mai gasim tije mai groase, paie, pamant ).
2. Intr-o oala in care fierbe apa cu sare, punem la fiert si urzicutele gata spalate, dar in momentul in care apa clocoteste; se lasa asa la fiert cca 15-20 min ( pana cand sunt bine patrunse ).
3. Urzicile fiert se stercoara de zeama ( din care insa mai pastram o cescuta pentru a lega mancarica ), apoi se pun in blender si se mixeaza bine ( mama se folosea inainte de lingura de lemn- freca bine de tot piureul de urzicute si punea si o lingurita de malai ).
4. Piureul de urzicute se potriveste de gust , adaugand sare sau delikat, si, tot in acest moment adaugam o lingura de faiana si o omogenizam bine in acest amestec.
5. Intre timp , trebuie ca pe foc sa fi pus la calit o ceapa maricuta, iar in momentul cand aceasta e rumenita vom adauga piureul de urzici peste si, in fir subtire , incorporam si ceasca cu zeama oprita.
6. Mai lasam acest amestec pe foc mic cca 10 min , apoi adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt, marunt ! servim mancarica cu mamaliguta si un ou prajit