RETETA ZILEI: Pui cu sos de portocale
Ziarul Atac, 1 iulie 2013, Ora 10:01
- |
- Tweet
Ingrediente pentru 4 persoane
600 g Piept pui dezosat
1 buc Ghimbir
2 buc Portocale
2 buc Ceapa Verde
2 lingurite Zahar
1 buc Ardei iute caserola 100g
dupa gust Sare de mare
dupa gust Piper negru macinat
dupa gust Ulei de prajit
2 linguri Amidon de porumb
4 lingurite Otet alb
Mod de preparare
1. Pieptul de pui se taie fasii, ghimbirul se rade (o bucata de aprox. 4 cm), iar portocalele se storc pentru zeama. Coaja de la o portocala se pastreaza. Ceapa si ardeiul iute se toaca marunt.
2. Pieptul de pui se amesteca cu ghimbirul, coaja rasa de portocala, sare, piper si amidon.
3. Intr-o cratița se pune ulei si se incinge, apoi se pune carnea la prajit la foc iute.
4. Dupa rumenire, se stinge cu sucul de portocala, otet si zahar si se fierbe rapid 2-3 minute.
5. La final, se adauga ceapa verde si ardeiul iute.
Pofta buna!
sursa: retete.lidl.ro