REŢETA ZILEI Supă tailandeză de cocos Tom ka gai
Mirela Ene, 9 aprilie 2013, Ora 10:12
- |
- Tweet
Ingrediente pentru 4 persoane
• 1 vârf zahăr brun
• 75 g ciuperci
• 1 buc ardei gras roşu
• 100 g orez lung prefiert
• după gust sare recristalizată fină
• 100 g mazăre verde păstăi
• 400 g piept de pui
• 20 ml zeamă de lămâie
• 1 buc lapte de cocos
• 600 ml supă de pui
• 10 g rădăcină de ghimbir
Mod de preparare
Se curăţă ceapa verde şi se taie în bucăţi lungi de 3-4 cm lungime. Se curăţa ghimbirul, ardeii iuţi şi se scot sâmburii, se toacă toate foarte fin. Se căleşte ceapa în ulei încins timp de 1-2 minute.
Se stinge cu supa şi laptele de cocos, se adăugă zeama de lămâie, ghimbirul şi ardeii iuţi, se condimentează cu sare şi se lasă să dea în clocot. Se spală carnea de pui, se usucă prin tamponare, se pune în supă şi se lăsă pe foc timp de 12-15 minute, sub capac, să fiarbă înăbuşit. Între timp se fierbe orezul în apă cu sare clocotindă timp de cca. 15 minute.
Se curăţa ardeiul gras, se scot seminţele şi se taie fâşii. Se curăţă mazărea verde, se taie pe jumătate. Se scoate carnea din supă, se adăugă legumele şi se mai lasă 4 minute pe foc.
Se taie carnea de pui bucăţele mici şi se pun din nou în supă, se condimentează cu sare şi zahăr brun şi se serveşte cu orez.