Uleiul de cocos, aliatul tău pentru o piele frumoasă

Ziarul Atac, 16 iunie 2014, Ora 00:02

  • print
  • |
uleiul-de-cocos-aliatul-tau-pentru-o-piele-frumoasa-41017-1.jpg

Dacă din punct de vedere al consumului, uleiul de cocos este încă ușor controversat, nimeni nu îi poate nega însă proprietățile extraordinare atunci când vine vorba de folosirea sa în industria cosmetică.


Antibacterian și antifungic, uleiul de cocos poate fi aliatul tău de nădejde atunci când vorbim de frumusețea pielii ori a părului.

Iată, așadar, cum îl poți utiliza:
Datorită calității sale antibacteriene, uleiul de cocos poate fi utilizat de persoanele care suferă de acnee. Mai exact, acidul lauric care se găsește în acest ulei este un antimicrobian foarte puternic, care luptă împotriva bacteriilor ce cauzează infectarea porilor.
Mai mult decât atât, și persoanele care nu se confruntă cu această problemă îl pot utiliza, deoarece conține o cantitate importantă de vitamina E, care hidratează pielea în profunzime. Astfel, uleiul de cocos poate fi utilizat atât pentru demachiere, cât și pentru prevenirea ridurilor.


Dacă în uleiul de cocos adăugăm un strop de ulei de ricin, combinația rezultată devine o mască hidratantă pentru păr, ideală mai ales vara, pentru că protejează firul de păr de agenții externi agresivi, precum soarele sau apa din piscină.
Uleiul de cocos poate fi folosit și ca hidratant pentru corp, tot datorită proprietăților sale, el conținând, pe lângă vitamina E, și o cantitate considerabilă de vitamina A. Iar dacă îl amesteci cu puțin zahăr brun, poți obține cu ușurință un scrub care îți va lăsa pielea catifelată și te va ajuta să ai un bronz uniform și de durată.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
14:28
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou