Best Dental

Ce puteți vizita în capitala Bangladesului, Dhaka

Anca Bratu, 13 martie 2014, Ora 13:52

  • print
  • |
ce-puteti-vizita-in-capitala-bangladesului-dhaka-38882-1.jpg

Capitala Bangladeshului, Dhaka, este un centru spiritual, unde pot fi vizitate peste 700 de moschei.

La început au fost spitalele plutitoare. Adică bărci echipate cu materiale medicale, care călătoreau de-a lungul cursului fluviului Buriganga, cunoscut drept „vechiul Gange". Apoi celor din capitala Bangladeshului, le-a venit ideea să creeze încă două bărci utilate complet pentru turiştii care vor altfel de călătorii. Costul unei plimbări de o zi este de 50 de euro de persoană.

Dhaka este un oraş pentru care agitaţia este stare de normalitate. Capitala Bangladeshului este unul dintre locurile cu cea mai mare densitate de oameni din lume, are cam 18 milioane de locuitori. De aici vine şi senzaţia permanentă de mişcare continuă. Milioane de preocupări individuale se transformă în fiecare secundă într-o frenezie colectivă, copleşitoare pentru turişti. Nimic nu pare să stea pe loc, totul se mută de colo colo într-o agitaţie permanentă de culoare.

Atracţii şi experienţe care mai de care mai diferite te ademenesc de oriunde şi te fac să te gândeşti că probabil ai nevoie de o viaţă întreagă pentru a le încerca pe toate. Unul dintre lucrurile obligatorii de încercat la Dhaka este o plimbare cu ricşa. Acest mijloc de transport foarte eficient într-o metropolă atât de aglomerată, te poate duce rapid din lumea luxului în lumea unei cumplite mizerii. Contrastele dintre bogăţie şi sărăcie lucie sunt la tot pasul în capitala Bangladeshului.

Dar pe lângă aceste şocuri sociale, oraşul te provoacă şi la multă cultură. Aici totul se poate transforma în artă şi există chiar şi unul dintre cele mai mari festivaluri internaţionale în domeniu, care se organizează o dată la fiecare doi ani, Summitul de arta de la Dhaka.

Orice s-ar întâmpla şi orice experienţă o să trăiţi în această zonă a lumii, cu siguranţă va fi o excursie de neuitat, ca printr-un bâlci uriaş .

Costuri Dhaka

bilet de avion - 870 - 2300 euro

camera hotel - 20 - 150 euro

masa pentru doua persoane - 15 euro

 

 

 

EDITORIAL

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

„Hexi Pharma” nu e un caz ci un fenomen ce caracterizează România

Ce se întâmplă azi în România nu sunt accidente și nici întâmplări banale. Este efectul disoluției autorității publice, prin politizarea și, implicit, mediocrizarea profesională a administrației publice. O administrație infestată de sistemul clientelar, servil, controlată politic până la cel mai m ...

ziare

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
07:39