Karachi, cel mai mare oraș din Pakistan

Anca Bratu, 6 martie 2014, Ora 12:51

  • print
  • |
karachi-cel-mai-mare-oras-din-pakistan-38669-1.jpg

Destinaţia externă pe care o propunem astăzi este Karachi, capitala unei provincii pakistaneze. Dincolo de zonele periculoase, controlate de sectele religioase, Karachi rămâne un oras în care aveţi ce vedea.

Vă plac avioanele? Atunci este musai să vizitaţi Muzeul Forţelor Aeriene din Karachi. 30 de avioane, dintre care chiar un model indian Gnat, capturat de forţele pakistaneze in 1965 sunt la dispoziţia vizitatorilor curioşi. Ghidul care vă poate da mai multe informaţii despre toate aeronavele, este gratis, din partea muzeului.

După câştigarea independenţei în 1947, Pakistanul şi-a schimbat de mai multe ori capitala. Întâi Karachi, apoi Rawalpindi şi în final, Islamabad. Karachi a rămas unul din oraşele importante ale Pakistanului, datorită aşezării sale pe coasta Mării Arabice.

Distanţa de România se reflectă şi în preţul călătoriei: un bilet de avion costă între 750 şi 1.800 de euro. Populaţia este extrem de diversă şi numeroasă. Încă nu există date exacte despre câţi oameni trăiesc aici. Se estimează că între 15 şi 18 milioane. Cert este că marea majoritate sunt migranţi din diferite regiuni ale ţării.

Din acest motiv veți găsi şi o varietate culinară extraordinară, la preţuri prietenoase: o masă de două persoane vă va scădea bugetul doar cu 15 euro. O cameră de hotel costă între 50 şi 150, în funcţie de confortul de care aveți nevoie.

Dar atracţiile turistice ne vor răsplăti pentru efortul material. Pe lângă numeroasele plaje ca Seaview, Paradise Point şi Cape Monze, trebuie să vizitați neapărat şi Muzeul Fortelor Aeriene şi Muzeul Maritim al Pakistanului, cu exponate rare şi chiar unice.

Arhitectura perioadei britanice este impozantă, cu clădiri ca biserica St. Patrick, Karachi Port Trust şi Frere Hall. Cam la 60 de kilometri de oraş găsiți Parcul National Kirthar, unde puteți vedea hiene, lupi, gazele şi multe alte animale specifice zonei. Dacă preferați cumpărăturile, vizitați numeroasele bazare din Karachi.

 

 

EDITORIAL

Afacerea „incineratorul”

Afacerea „incineratorul”

  Afacerea „incineratorul” este o poveste urâtă, în spatele căreia se află interese mari, oameni im­portanți și, mai ales, bani. Mulți bani, pe care personaje lipsite de scrupule vor să-i facă pe sănătatea și chiar viața giur­giuvenilor. Noi am plecat pe firul ei, plecând de la prima locație &ici ...

STIRI RECENTE

FACEBOOK

ARHIVA

NEWSLETTER

Introduceti emailul dvs. mai jos pentru a primi ultimele stiri de pe site-ul Ziarulatac.ro

A.B.A. ACCOUNTING
23:51
BREAKING NEWS:

„Atac la persoană” atacă din nou